Opwijk 2040 herstelt kapotte fietsen

Vrijwilligers van Opwijk 2040 gaan op vrijdag 26 augustus een repair café voor fietsen organiseren aan de arena in het Hof Ten Hemelrijk.

Opwijk 2040 noemt zichzelf een 'denk- en doeplatform' dat van Opwijk een duurzamere gemeente wil maken. "Een repair café is een gratis bijeenkomst waar mensen samen spullen herstellen. Materiaal en knowhow zijn aanwezig," zegt Vincent Vasseur van Opwijk 2040. "We doen samen kleine herstellingen of kijken de fiets na op kleine mankementen. We vervangen remblokjes, controleren de bandenspanning of herstellen een kapot licht."


De initiatiefnemers kozen niet toevallig voor het Hof Ten Hemelrijk en voor de datum 26 augustus. "Die dag is er aan de arena het laatste Pop-Up cocktailterras door Shaken and Stirred en dat evenement lokt altijd veel mensen die ook met de fiets komen", zegt Vincent Vasseur. "Met het einde van de zomervakantie in zicht is dit het ideale moment om de fiets in orde te zetten."


Wie wil deelnemen als extra hersteller of met zijn fiets wil langskomen is welkom tussen 17 en 20 uur. Inschrijven is niet nodig. Voor nazicht en kleine herstellingen is er materiaal voorhanden.


(WDS)