Inez De Coninck (N-VA) over twee jaar nieuwe burgemeester van Opwijk

Akkoord met Open Vld van Albert Beerens

Inez De Coninck en Albert Beerens. Zij zal het pas in 2021 van hem overnemen.
Mozkito/Corbeel Inez De Coninck en Albert Beerens. Zij zal het pas in 2021 van hem overnemen.
Inez De Coninck (N-VA) zal in 2021 burgemeester worden van Opwijk. Dat kwam haar partij overeen met Open Vld.

N-VA behaalde zondag negen zetels in Opwijk: twee meer dan in 2012. Open Vld bleef net als bij de vorige stembusgang steken op acht zetels. Toen volstond dat nog om de grootste partij te zijn, maar nu niet meer. 

"We zijn euforisch", liet De Coninck zich gisteren ontvallen. "Ik had nooit verwacht dat we twee zetels zouden stijgen. We zijn nu de grootste partij, en gaan samen verder met Open Vld. De twee winnaars van deze verkiezingen blijven dus samen."

CD&V verloor twee zetels. Groen, dat deze verkiezingen niet in kartel opkwam, behaalde voor het eerst een zetel in de gemeenteraad. Voor N-VA was het dus een evidentie om verder in zee te gaan met Open Vld. "Maar omdat wij de grootste zijn, moeten zij nu inleveren", gaat De Coninck verder. "Dat is uiteraard niet gemakkelijk voor hen en de gesprekken sleepten dus even aan. Maar uiteindelijk kon de voordrachtsakte toch ondertekend worden. Albert Beerens houdt de sjerp nog twee jaar, en daarna neem ik het over. Zo kan Albert in schoonheid eindigen. Voor mij is hij ook altijd een goede burgemeester geweest."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.