Oudsbergen doet het zonder verkiezingsborden

Alleen op de gemeentelijke plakborden, zoals hier aan het gemeentehuis in Opglabbeek, mogen de partijen een affiche hangen.
GBO Alleen op de gemeentelijke plakborden, zoals hier aan het gemeentehuis in Opglabbeek, mogen de partijen een affiche hangen.
In de nieuwe fusiegemeente Oudsbergen (Opglabbeek / Meeuwen-Gruitrode) is het verboden om verkiezingsborden te plaatsen. Alle lokale partijen gingen akkoord om er geen affichecampagne van te maken. 

Over één zaak zijn de politieke partijen uit Oudsbergen het alvast eens. "De vele aanplakborden in dorpskernen en langs velden en wegen zijn niet zo'n fraaie aanblik en daarom doen we het zonder verkiezingsaffiches." Raamaffiches en aanhangwagens zijn eveneens verboden.

Maar affichevrij is Oudsbergen niet helemaal. Op de gemeentelijke plakborden in de dorpskernen -speciaal geplaatst door de gemeentelijke technische dienst van Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode - mogen de lokale plakploegen zich wel even uitleven en een verkiezingsaffiche plakken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.