Limburgs koppel scoort met hotel

'LOMBOK LODGE' IN INDONESIË MEERMAALS IN DE PRIJZEN ALS BESTE VERBLIJFPLAATS

De lodge ligt in een paradijselijke omgeving.
Repro Borgerhoff De lodge ligt in een paradijselijke omgeving.
Het Indonesische hotel 'The Lombok Lodge' van Limburgers Anja en Ben Olaerts is al meermaals in de prijzen is gevallen: 'Beste luxury hotel in Indonesië', 'derde beste luxury hotel wereldwijd', etcetera. Het koppel werd dan ook massaal sterk beoordeeld door de gebruikers van de website TripAdvisor. "Een warme ontvangst wordt nog geapprecieerd", zeggen Ben en Anja.

Meestal zijn horeca-uitbaters al tevreden wanneer ze één pluim op hun hoed mogen steken maar de lange lijst van ereplaatsen (zie kader) die het koppel uit Opglabbeek gisteren mocht ontvangen, zou je voor minder doen zweven. Hoewel de zaak al meermaals in de prijzen viel, zijn de awards dit jaar nóg straffer. "En te zeggen dat we nog maar vijf jaar open zijn", glimlachen de Limburgers die momenteel weer voor even in het land zijn. "We staan al meer dan 20 jaar stevig met onze voeten in de horeca", vertellen Ben en Anja. "Zo runden we goed negentien jaar een zaak in Opglabbeek. Maar na al die tijd waren we toe aan een nieuwe uitdaging. Tijdens een van onze reizen kwamen we terecht in Lombok en we werden er meteen verliefd op de omgeving en de mensen die er woonden. Zo rijpte het plan om er een kleinschalig luxe-hotel uit de grond te stampen. Eigenlijk zijn we er dan maar een beetje op goed geluk aan begonnen, samen met onder meer de hulp van de Hasseltse top-architect Vittorio Simoni. Het resultaat is dat we nu beschikken over negen luxueuze 'lodges' waar in totaal zo'n 20 mensen kunnen overnachten. Voor hen staat elke dag goed 70 man personeel klaar. We vermoeden dat we daarom ook zo hoog scoren: wij bieden 'hospitality' recht vanuit het hart. Die warme ontvangst onderscheidt ons van een standaard-hotel." Hoewel hun zaak heel wat tijd in beslag neemt, komt het gezin ook vaak terug naar België. "Om de twee maanden 'wisselen' we van land. Het grootste verschil zit hem natuurlijk in het klimaat. We zijn nu weer enkele weken in België en we missen de zon heel erg", lachen ze. Ondanks de flatterende beoordelingen kijkt het koppel al weer vol goesting uit naar de toekomst. "We willen in samenwerking met een Belgische chef van een 2-sterrenrestaurant in Knokke onze keuken naar een nog hoger niveau tillen. Ook zouden we graag nog enkele private villa's bijbouwen. Dat is echter iets voor 2016."

Ben, Anja en zoontje Olivier.
Repro Borgerhoff Ben, Anja en zoontje Olivier.
Het hotel baadt in pure luxe.
Repro Borgerhoff Het hotel baadt in pure luxe.
Het team bestaat uit 70 personen.
Repro Borgerhoff Het team bestaat uit 70 personen.
Dinner Het gezin bouwde op Lombok een paradijselijk hotel uit. Het koppel bouwde op Lombok een paradijselijk hotel uit.
Repro Borgerhoff Dinner Het gezin bouwde op Lombok een paradijselijk hotel uit. Het koppel bouwde op Lombok een paradijselijk hotel uit.