Voorbereidende werken heraanleg centrale doortocht starten in mei

Een simulatiebeeld van hoe de centrale doortocht er na de heraanleg zal uit zien.
RV Een simulatiebeeld van hoe de centrale doortocht er na de heraanleg zal uit zien.
De voorbereidende werken op de herinrichting van de centrale doortocht, ook bekend als de N357, gaan binnenkort van start. Op 14 mei gaan de nutsmaatschappijen de eerste spadesteek geven. De werken vinden tot en met oktober plaats vanaf het kruispunt Ettingen tot aan het kruispunt met de Dalakkerstraat.

De werken vinden in drie fases plaats.

De eerste fase duurt van 14 mei tot en met 19 juli en omvat de aanleg van de nutsleidingen vanaf het kruispunt Ettingen tot het kruispunt Stationsstraat, inclusief de zone rond de kerkomgeving.

De tweede fase vindt plaats van 12 tot en met 31 augustus. Ze omvat de aanleg van de leidingen tussen het kruispunt Veldstraat en het kruispunt Guido Gezellestraat, voor de schoolomgeving.

De derde fase gaat vermoedelijk eind augustus al van start en duurt tot begin oktober. Het gaat om de aanleg van de leidingen vanaf het kruispunt Guido Gezellestraat richting de kerk langs de noordzijde van de weg.

De eigenlijke heraanleg van de doortocht begint in het najaar van 2019. De gunning van de werken vindt na het bouwverlof plaats. Als de aannemer gekend is en voor de start van de werken zal er nog een bewonersvergadering doorgaan.

De heraanleg omvat onder andere de komst van bredere voetpaden, de aanleg van een nieuw wegdek en de komst van veiliger fietspaden. De ruimte voor de kerk krijgt ook een pleinfunctie met enkele waterpartijen.

De gemeente wijst inwoners aan het parcours er op dat het nu het moment is om aan te sluiten op het gasnet of om eventueel de elektriciteit te verzwaren. Dit om te voorkomen dat na uitvoering van de wegenwerken de nieuwe bestrating onmiddellijk terug open moet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video