Inspiratieavond moet leiden tot volwaardig klimaatplan

Een voorbeeld van een klimaattafel.
RV Een voorbeeld van een klimaattafel.

De gemeente wil zijn bestaand energieactieplan opwaarderen tot een volwaardig klimaatplan. Dat doet het op woensdag 22 mei aan de hand van zogenaamde ‘klimaattafels’. Burgers zijn die avond welkom in ontmoetingscentrum Mandelroos om mee over het onderwerp te praten en suggesties te formuleren.

Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn een lagere energiefactuur, goede ideeën om het verkeer in de buurt veiliger te maken, een geschikte plek voor meer groen in de gemeente, oplossingen voor wateroverlast en zuiniger omspringen met water. Goede suggesties worden mee opgenomen in een klimaatplan dat moet dienen om Oostrozebeke tegen 2030 op dat vlak resistenter te maken tegen het veranderende klimaat.

De ‘klimaattafels’ staan op woensdag 22 mei van 19.30 tot 21.30 uur in de Ernest Brengierzaal van ontmoetingscentrum Mandelroos op het Gemeenteplein. Inschrijven kan via https://inschrijvingen.oostrozebeke.be . Meer info over het burgemeestersconventant, waarin de gemeente belooft zijn CO2-uitstoot in te perken, vind je hier.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.