Vlaams minister-president Geert Bourgeois krijgt dikke trui in Kringwinkel ’t Rad

Geert Bourgeois kwam persoonlijk zijn dikke trui ophalen in Kringwinkel ‘t Rad.
Benny Proot Geert Bourgeois kwam persoonlijk zijn dikke trui ophalen in Kringwinkel ‘t Rad.
Kringwinkel ’t Rad in Ruddervoorde mocht tijdens de Dikketruiendag hoog bezoek ontvangen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) kwam persoonlijk zijn eigen dikke trui ophalen.

Met de Dikketruiendag-actie wil de Vlaamse overheid de klimaatproblematiek onder de aandacht brengen door burgers op te roepen de verwarming te verminderen en zo de CO2-uitstoot te beperken. Een kringloopwinkel slaagt er als geen ander in de afvalberg te verkleinen door het verkopen van tweedehandsspullen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) werd uitgenodigd door het personeel van de Kringwinkel ’t Rad in Ruddervoorde en twijfelde niet om op die uitnodiging in te gaan. Hij kwam dinsdagmorgen persoonlijk zijn eigen dikke trui ophalen. “Onze natuurlijke grondstoffen zijn eindig”, stelt Bourgeois. “Efficiënt en slim materiaalgebruik en de transitie naar een kringloopeconomie zijn daar een oplossing voor. Het gaat echter om meer dan enkel recycleren. Onze producten en gedragspatronen moeten volledig hertekend worden en daar zijn de kringwinkels een prachtig voorbeeld van.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.