Man (37) krijgt 1 jaar cel in beroep voor geweld tegen agent

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
De 37-jarige Kenny D. heeft in het Gentse hof van beroep de een celstraf van één jaar gekregen voor geweld tegen een politieagent, een bevestiging van straf.

De feiten gebeurden op 6 september 2015 op een wielerwedstrijd in Oostkamp. Een 32-jarige motorrijder van de politie regelde daar het verkeer, toen het misliep. Toen de agent een voertuig tegenhield dat met hoge snelheid kwam aangereden, weigerde de bestuurder zijn papieren te tonen. Hierop vielen passagier Kenny D. en de bestuurder de agent aan. De agent kreeg zware klappen te incasseren, zo hard dat zelfs zijn helm barstte.

D. ontkende in beroep alle feiten. De dertiger was die dag in 2015 onder invloed van cannabis en had ook een tiental pinten en rum gedronken. “Maar ik herinner me alles duidelijk”, zei hij. “Ik wou hen enkel uit elkaar halen.” De agent hield aan de vechtpartij onder andere oorsuizingen over. “En ik zit al vier jaar thuis met rug- en nekklachten”, zei de agent in het hof van beroep.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video