Georges Leekens gaat Tunesische topploeg trainen én wil schepen worden

Georges Leekens.
Foto PN Georges Leekens.
Ondanks zijn ambitie om schepen van Sport te worden in Oostkamp, gaat Georges Leekens toch aan de slag als trainer bij de Tunesische topploeg Etoile Sportive du Sahel. Hij blijft zondag wel lijstduwer voor de lokale CD&V.

"Ik kreeg de vraag recent en ga per direct aan de slag in het buitenland", zegt Georges Leekens.


"Toch blijft m'n rol als lijstduwer van de gedreven CD&V-ploeg overeind. Ik ben ontzettend fier op de gemeente en stel graag m'n ervaring ten dienste. Mijn engagement om in de volgende legislatuur het sportieve beleid in Oostkamp te ondersteunen, blijft overeind. In welke rol, dat zullen de verkiezingen en m'n beroepsbezigheden bepalen", vertelt de voormalige bondscoach.

'Jeuk'

Leekens had begin deze maand aangegeven dat het nog steeds 'jeukte' om trainer te worden. "Mijn politieke ambities betekenen niet per se het einde van mijn trainerscarrière", zei hij toen. Amper tien dagen later heeft de Hertsbergenaar dus al een nieuwe job op zak. Burgemeester Jan de Keyser was naar eigen zeggen op de hoogte van de aanbieding uit Tunesië.

Meerdere ploegen

"De lijnen tussen ons beiden zijn heel direct en zo wist ik dat hij al door meerdere ploegen gevraagd werd om te komen coachen. Georges hield de boot wat af tot de recente vraag uit Tunesië kwam. Hij belde me meteen en we zaten samen rond tafel. Tijdens dat overleg was het heel duidelijk: Georges wil in de komende legislatuur zeker het sportieve beleid in onze gemeente verder helpen uitbouwen en zal zondag supporteren vanuit Tunesië." (SDVO)