Geklasseerd station wordt heropgebouwd aan overkant sporen

Spoornetbeheerder Infrabel start in februari 2017 met de bouw van een nieuwe brug over de sporen in de Moerbrugsestraat in Oostkamp. In het voorjaar wordt ook een bouwaanvraag ingediend voor een complete herinrichting van de stationsomgeving.

De werken voor de brug passen binnen de aanleg van twee extra sporen tussen Gent en Brugge en gebeuren in vier grote fases: de funderingswerken, de bouw van de draagstructuur van het fietspad, de bouw van de brug en ten slotte de afwerkingsfase. Tegen het voorjaar van 2018 moet alles afgerond zijn. Ook de stationsomgeving van Oostkamp wordt heringericht. De stopplaats wordt volledig vernieuwd en comfortabeler gemaakt.


Zo worden de perrons vernieuwd en verhoogd, krijgen ze nieuwe schuilhuisjes, zitbanken en komen er brede luifels. Aan de kant van Moerbrugge wordt plaats voorzien voor een parking voor 54 auto's en een overdekte fietsenstalling. Het geklasseerde stationsgebouw en het historische schuilhuisje worden opnieuw opgebouwd aan de overkant van de sporen. Voorts komt er een nieuw stationsplein. Het vroegere stationsgebouw en het schuilhuisje zullen worden ingericht als polyvalente ruimte en bergplaats. Aan de zuidkant van de sporen worden ook parkeerplaatsen aangelegd voor 28 auto's en een nieuwe fietsenstalling. (KPK)