Familie overleden opa (64) getuigt: “Bompie was een levensgenieter. Plezier maken was zijn lang leven.”

De aanrijder, een man van 74, belandde enkele meters verder tegen een geparkeerde wagen. Hij raakte zwaargewond.
Mathias Mariën De aanrijder, een man van 74, belandde enkele meters verder tegen een geparkeerde wagen. Hij raakte zwaargewond.
Een 64-jarige man uit Wevelgem is in het ziekenhuis overleden nadat hij zaterdagmiddag aan de begraafplaats van Oostkamp werd opgeschept door een auto. Jean-Luc Vandenbroucke was op weg naar een basketbalmatch van zijn kleinzoon in het sportcentrum De Valkaart toen het ongeval gebeurde. “Bompie hield enorm van zijn kleinkinderen. Ook voor hen is dit een zware klap”, zegt zijn schoonzoon.

Het ongeval gebeurde even na 13 uur langs de Albrecht Rodenbachstraat in Oostkamp. Jean-Luc Vandenbroucke uit Wevelgem had zich net geparkeerd op de parking van de plaatselijke begraafplaats. Toen hij uitstapte en wou oversteken richting sporthal, werd de zestiger opgeschept door een aankomend voertuig. De 74-jarige bestuurder uit Oostkamp was even voordien wellicht onwel geworden en verloor de controle over zijn stuur. De voetganger werd aangereden en raakte levensgevaarlijk gewond. In de loop van de middag overleed de 64-jarige man aan zijn verwondingen. Ook de aanrijder, die pas meters verder tot stilstand kwam tegen enkele geparkeerde wagens, verkeerde in levensgevaar.

Match kleinzoon

Toen het noodlot toesloeg, was het 64-jarige slachtoffer op een zucht van de plek waar zijn kleinzoon, die bij KBBC Oostkamp speelt, het beste van zichzelf gaf op het veld. De tiener kreeg pas na de match het slechte nieuws te horen. “Het was niet uitzonderlijk dat opa aanwezig was op een wedstrijd”, zegt zijn schoonzoon. “Samen met zijn vrouw probeerde hij voor elk van ons tijd te maken. Hij kon het nooit verbergen hoe fier hij was op de prestaties van zijn kleinkinderen. Elke mooie beweging van zijn kleinzoon in het basketbal, de mooie tekeningen of kunstwerkjes van de kleindochter en de dolle fratsen van z’n jongste kleindochter deden zijn ogen glanzen van trots.” Het slachtoffer was nog niet zo heel lang op pensioen. “Hij werkte lange tijd in een bedrijf voor binnenhuisinrichting maar stapte toen over naar een bouwbedrijf waar hij meehielp in ruwbouwprojecten.” Het slachtoffer had een zoon (40) en een dochter (33). De kleinkinderen zijn respectievelijk 13 (de basketter), 11 en 1 jaar oud.

Passie voor LP’s

“Bompie was een levensgenieter. Plezier maken, was zijn lang leven. Maar hij stond ook altijd klaar om familie en vrienden te helpen. Sinds enkele jaren had hij een passie gevonden in het verzamelen van vinylplaten (LP’s). Hij schuimde rommelmarkten en beurzen af om hebbedingetjes op de kop te tikken. Niet weinig trots liet hij ons vervolgens z’n nieuwste aanwinst horen. De uitvaartplechtigheid van Jean-Luc Vandenbroucke vindt plaats in intieme kring. Over de omstandigheden van het ongeval bestaat nog geen absolute duidelijkheid. Het is wachten op het verslag van de parketdeskundige.

Mathias Mariën
Mathias Mariën6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sanne Vermeulen

  Dat krijg je nu eenmaal met bejaarden achter het stuur. Veel sterkte

 • Freddy Demey

  Veel sterkte voor de familie maar ook veel sterkte voor de aanrijder die onwel was geworden. Jammer voor beide situaties

 • Ronald Van Roy

  Kan men niet lezen ? Nergens staat dat de aanrijdende wagen te snel reed ! Zelfs regen 30 km p/u is het dodelijk . De chauffeur werd onwel !!

 • ingrit seghers

  Voor degenen die het hier over de levensgevaarlijke weg hebben, de chauffeur is onwel geworden, jongens toch leer eens goed lezen in deze triest materie vooraleer er maar iet uit te flappen.

 • Lobke Lejeune

  sterkte