"Dankzij hulp konden kindjes toch naar school"

GOLF VAN SOLIDARITEIT VOOR FAMILIE WILDEMEERSCH NA BRAND

Deze Oostkampenaars organiseren de hulp voor het getroffen gezin.
Benny Proot Deze Oostkampenaars organiseren de hulp voor het getroffen gezin.
Na de zware brand bij carwash Wildemeersch in Oostkamp regent het op sociale media reacties van mensen die het gezin van Mike en echtgenote Valentine spullen willen geven. "Zelfs de boekentasjes van onze kinderen zijn vernield, maar dankzij de steun konden ze toch gewoon naar school."

De inwoners van Oostkamp laten zich niet onbetuigd na de zware brand die donderdag de carwash en de aanpalende woning van zaakvoerder Mike Wildemeersch en Valentine Van Gaever verwoestte. Goede vriend Johan Dierendonck besliste de vele solidariteitsacties in goede banen te leiden. "Samen met enkele andere vrienden hebben we meteen de handen in elkaar geslagen", vertelt hij. "De inzameling van spullen verloopt erg vlot. Om ervoor te zorgen dat Mike en Valentine bij wijze van spreken niet plots met tien kinderwagens staan, beslisten we een besloten Facebookgroep 'Help Mike en Valentine' op te richten. In de groep zullen we oplijsten welke spullen zij precies nodig hebben, waarna mensen kunnen reageren wat ze allemaal kwijt kunnen. De acties mogen immers niet uit de hand lopen. Op langere termijn zullen we ook een rekeningnummer openen waarop bijdrages kunnen gestort worden en een benefietactie organiseren. Al is het daar momenteel nog wat te vroeg voor."

De brand verwoestte donderdag de carwash en aanpalende woonst van het gezin Wildemeersch.
SDVO De brand verwoestte donderdag de carwash en aanpalende woonst van het gezin Wildemeersch.

Opflakkering

Na de brand wordt het voor Mike en Valentine meer en meer duidelijk dat ze zowat alles kwijt zijn. Zelfs de boekentasjes van hun zoon Sverre (3) en dochter Benthe (4,5) bleven in de brand achter. "Dankzij de hulp van enkele kennissen konden onze kinderen vanmorgen (gistermorgen, red.) toch naar school", zegt Mike. "Het geeft een goed gevoel te weten dat we door zoveel mensen gesteund worden. Ook de collega-handelaars laten ons niet in de steek. We ontvingen al enkele cadeaucheques waarmee we gemakkelijk kleren en tandenborstels voor de kindjes kunnen aankopen. Het lijkt banaal, maar het zijn wel zaken die een mens zeker nodig heeft."


Gisterenmorgen trok Mike samen met enkele experts van de verzekering naar zijn afgebrande zaak. Terwijl ze in de carwash aanwezig waren, flakkerde de brand even weer op. "Al was het meer wat rookontwikkeling. De brandweer had alles snel onder controle", aldus de zaakvoerder.

Onderdak

"Het is afwachten hoe snel de verzekeringen alles afgehandeld krijgen. Ik hoop mijn zaak toch binnen het jaar heropgebouwd te hebben. Ook naar onderdak zijn we nog volop op zoek. We brachten de nacht door bij mijn schoonouders, maar bekijken met de verzekering waar we een vast onderkomen kunnen vinden. Verscheidene mensen boden ons al onderdak aan voor twee of drie weken, maar dat is met twee kleine kinderen niet leefbaar. Desondanks willen we iedereen bedanken voor de aangeboden hulp", stelt Mike Wildemeersch.