Nieuw traject N42 ligt op en naast bestaande weg

De N42 tussen Oosterzeke en Gijzenzele zou een nieuw - en veiliger? - tracé krijgen.
Didier De N42 tussen Oosterzeke en Gijzenzele zou een nieuw - en veiliger? - tracé krijgen.
De Vlaamse overheid heeft een nieuw traject klaar voor de Oosterzelesteenweg (N42) in Gijzenzele. 

Vanaf de rotonde boven de E40 zorgt het drukke verkeer op twee rijstroken dagelijks voor files en ongevallen. Op een infomarkt in juni lagen plannen op tafel voor een alternatief traject en zou de N42 verplaatst worden achter de huizen in de richting van Anker. 

“Nu zou geopteerd worden om de N42 te brengen op en naast het bestaande tracé. De huidige weg zou dan een ventweg worden die voor toeleiding zorgt naar de nieuwe weg er net naast. Me een nieuw aansluitingscomplex ter hoogte van de Gijzenzelestraat”, legt gemeenteraadslid Filip Michiels (Open Vld plus) uit. 

In een spoedzitting van de verkeerscommissie donderdagavond wil hij nogmaals aandringen op inspraak voor de bewoners. “Enkel in 2013 en 2014 werd de mening van de omwonenden en gebruikers gevraagd. Voor de opmaak van de plannen was er enkel een infomarkt, zonder inspraak. We vragen dat het gemeentebestuur een standpunt over het traject inneemt en een echt inspraakmoment organiseert”, stelt Michiels.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.