Biervoorstelling 't Gijzelaarke

Yannick en Robin genieten van hun eerste brouwsel 't Gijzelaarke.
Foto Verbaere Yannick en Robin genieten van hun eerste brouwsel 't Gijzelaarke.
Gijzenzele heeft haar eigen streekbier. Op zaterdag 8 april stellen Yannick (27) en Robin (30) De Pelsemacker 't Gijzelaarke voor aan de bierliefhebbers.

Het blonde bier met een alcoholpercentage van 6,2 procent met een toets van koriander en een licht bittere afdronk is het eerste bier van de hobbybrouwers. "Een aantal jaren geleden bezochten we regelmatig een aantal brouwerijen met vrienden en organiseerden we proefavonden onder leiding van zytholoog Hans Bombeke. Na een workshop bierbrouwen hadden we de microbe te pakken en kochten we een brouwketeltje van dertig liter", weet Robin.


Samen met broer Yannick ging hij aan het experimenteren. "Na heel wat proefbrouwsels zijn we tevreden over het resultaat en lieten we 2.000 liter brouwen bij Brouwerij Danny in Oordegem. Ondertussen zijn we al aan een tripelversie van ons bier begonnen", lacht Yannick. De naam is een verwijzing naar hun dorp maar ook naar de uitdrukking 'iemand aan de trap binden' of gijzelen. Dat merk je ook aan het etiket waarop een ventje aan de trap gegijzeld is. Wie wil proeven van 't Gijzelaarke is welkom op zaterdag 8 april in de parochiezaal van Gijzenzele tussen 16 en 22 uur.


"Wij kijken er alvast naar uit om ons samen te laten gijzelen door zijn smaak", besluiten de brouwers. (DVL)