Zwanger meisje (19) weigert te stoppen met wiet en krijgt de rekening: 8 maanden cel

Zwanger, maar toch cannabis blijven roken: de jongedame kreeg er een fikse straf voor.
Getty Images Zwanger, maar toch cannabis blijven roken: de jongedame kreeg er een fikse straf voor.
Een 19-jarig meisje uit Oostende heeft acht maanden celstraf met uitstel en 8.000 euro boete (waarvan negen tienden met uitstel) gekregen omdat ze een tijdlang met haar ex-vriend cannabis verkocht in hun flat in Oostende. 

Haar ex-vriend kreeg eerder de gunst van de opschorting omdat hij zijn leven had gebeterd. Het meisje gaf echter onomwonden toe dat ze nog steeds cannabis gebruikte en daar ook niet mee wilde stoppen. Zelfs niet omdat ze momenteel zwanger is. Het meisje daagde ook liefst vijf keer niet op bij haar justitieassistent. Ze zegt dat ze bewust kiest voor een leven mét drugs. “En dat terwijl je zwanger bent. Dat kind verdient het niet om op de wereld te komen met een moeder met zo’n houding”, maakte de rechter zich erg kwaad. Het meisje probeerde de rechter er vlak voor het vonnis nog van te overtuigen dat ze nu wél wil werken aan haar probleem en wou de rechter een brief afgeven van haar ouders. Maar daar wou de rechter niet van weten: “Vlak voor je straf met zoiets afkomen, terwijl je de vorige keer gewoon vlakaf zei dat je verder wou doen: daar trap ik niet in.” 

Het meisje werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge.
JHM Het meisje werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Evy Van Der Trappen

  Aan de reacties te lezen zijn het weer trezen van mij overkomt dat niet... en aan de zwangere dame... van dat antwoord ga je nog lang spijt hebben als ze u kindje weghalen. Het is het niet waard woorden uit eigen ervaring en ook ik heb mijn leven allang gebeterd... ouder worden betekent wijsheid... ;)

 • Patrick Verbelen

  Je wil niet weten hoeveel baby's er zo al geboren zijn.

 • MYRIAM VAN RECK

  Echt erg voor die baby ! Maar zwangere moeders die gewoon roken mogen ze eigenlijk ook straffen .

 • Tanja Vos

  Vliegen alle zwangere vrouwen die roken of drinken ook in de cel?

 • Vince Janssens

  Voor alles heb je tegenwoordig een certificaat, goedkeuring, attest,... nodig. Misschien eens hoog tijd om voor bepaalde marrginale groep van deze samenleving een test te maken die je kan verbieden om kinderen te krijgen.