Zandsculpturenfestival houdt plaatsje vrij voor Rode Duivels

Voor de mannen van het één-programma 'Eigen Kweek' werd uiteraard ook een plaatsje voorzien.
Benny Proot Voor de mannen van het één-programma 'Eigen Kweek' werd uiteraard ook een plaatsje voorzien.
33 artiesten uit 12 landen werken volop aan de 151 gezichten voor het Zandsculpturenfestival op het strand in Oostende. Het thema dit jaar is 'Sterren'. De vele gezichten, vanaf zaterdag te zien voor het grote publiek, behoren toe aan sterren uit de muziek-, sport- of filmwereld.

"Het is de eerste keer sinds de start 19 jaar geleden dat er geen zandkastelen of gebouwen te zien zijn. We focussen ons op gezichten en dat is een pak moeilijker", zegt organisator Alexander Deman.


De opbouw verloopt volgens schema. In de laatste week duiken nog enkele verrassingen op. "We hebben nog drie plaatsen voor de sterren van de Rode Duivels. Kevin De Bruyne en Dries Mertens komen al aan bod, dit naast overleden legendes als Prince en bokslegende Muhammad Ali en Vlaamse sterren als Matthias Schoenaerts en zijn vader Julien. Ook The Voice-winnares Lola krijgt een plaats in haar thuisstad."


Elke artiest heeft gemiddeld één week nodig om een gezicht te boetseren in zand. Zo'n gezicht weegt 50 ton en dat komt neer op anderhalve vrachtwagen zand. Vanaf zaterdag kan iedereen de sterren ontdekken op het strand van Oostende. Het Zandsculpturenfestival duurt tot 4 september en is elke dag open. (LBB)

De recent overleden bokser Muhammad Ali (r.) kon niet ontbreken op het zandsculpturenfestival, net zomin als zijn collega Mike Tyson (l.).
Benny Proot De recent overleden bokser Muhammad Ali (r.) kon niet ontbreken op het zandsculpturenfestival, net zomin als zijn collega Mike Tyson (l.).
Zanger Arno is meteen te herkennen op het strand van Oostende.
Benny Proot Zanger Arno is meteen te herkennen op het strand van Oostende.