Zalig slapen in de Duvelkamer. Concept nieuw bierhotel slaat aan

Deze kamer staat in het teken van brouwerij Bosteels uit Buggenhout. Dat merk je aan de biertjes in de frigo en het bordje aan de kamerdeur.
Benny Proot Deze kamer staat in het teken van brouwerij Bosteels uit Buggenhout. Dat merk je aan de biertjes in de frigo en het bordje aan de kamerdeur.
Het vernieuwde Hotel Botteltje naast het gelijknamige café is officieel geopend in aanwezigheid van de brouwerijen die hun naam verleenden aan de kamers in het hotel. Hier logeer je niet zomaar in een standaardkamer of een luxekamer, hier logeer je in de kamer van Duvel, Lindemans of Strubbe.

Het vroegere Hotel Marion werd na 10,5 maanden renovatie heropend als Hotel Botteltje met niet enkel moderne en grotere kamers maar vooral ook een concept dat duidelijk aanslaat. De familie Desimpelaere trok haar gesmaakte bierconcept van café Botteltje, waar je meer dan 300 biersoorten kan proeven, door naar het hotel. De 15 kamers staan telkens in het teken van een brouwerij en hun bekendste bieren. Grote foto's van de brouwerij of het bier sieren de kamer, maar je krijgt ook de gepaste bierviltjes en andere gadgets samen met het biertje klaar in de koelkast om geconsumeerd te worden als de mensen aankomen. Jean-Pierre en Henriette Desimpelaere openden het hotel op 1 oktober 1983. In 1987 komt er een klein cafeetje bij dat ondertussen is uitgegroeid tot een vaste waarde. "Het hotel was echt versleten. Onze kamers waren aan een dringende opknapbeurt toe. Het hotel is opgewaardeerd tot een driesterrenhotel. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het concept van het café en restaurant door te trekken. We schreven brouwerijen aan en vroegen om foto's aan te leveren om de kamers aan te kleden. Sommige lieten mooie nieuwe foto's nemen van de brouwerij, andere lieten een foto nemen met de Oostendse skyline", licht zoon James Desimpelaere toe. De kamers kregen ook authentieke houttoetsen en zijn voorzien van alle moderne comfort. "Het voordeel is dat je niet zomaar in een kamer terecht komt. Veel mensen vragen specifiek naar een bepaalde kamer. Zo kreeg iemand onlangs een overnachting in de Duvelkamer cadeau voor zijn pensioen omdat hij graag Duvel drinkt. Andere mensen waren onlangs in La Chouffe en wilden daarom in die kamer slapen. Voor nog een ander koppel was het leuk om in Het Anker te slapen omdat ze uit dezelfde streek komen."

Benny Proot

Nieuw cliënteel

Het hotel krijgt nieuw cliënteel over de vloer. "80 procent van onze vroegere klanten komt terug, maar we zien ook nieuwe klanten die tijdens hun verblijf komen drinken in het café en iets eten in het restaurant. Zo is de cirkel rond", vult Jean-Pierre Desimpelaere aan. Ondertussen blijft de familie verder werken aan het concept. "We werken ondermeer ook met bier in de keuken van het restaurant en brouwen een eigen huisbier, de Ostendsche Strever. "De eerste proefbrouwsels waren een succes. Ik heb nadien 28 vaten laten brouwen, maar ook die voorraad was op drie maanden tijd op. Ondanks dat mensen hier 300 soorten bier kunnen proeven zijn ze ook benieuwd naar ons eigen bier. We gaan nu opnieuw brouwen tegen de feestdagen en als het goed zit blijven we het bier aanbieden."

Benny Proot

Meerwaarde

De brouwerijen zijn alvast enthousiast over het concept. Gert Jordens van brouwerij Jessenhofke kwam speciaal vanuit Hasselt voor de opening. "We waren onmiddellijk gecharmeerd door de vraag. We hebben zelf een beer B&B gerund en daarom weet ik dat mensen op zoek zijn naar meerwaarde. Veel authentieker dan dit kan het niet worden. Wij maken graag reclame voor het hotel in onze streek."

Benny Proot