Werken parking zeedijk hervat, stad zoekt verder naar ‘meer esthetische oplossing’ voor liftgebouw pal voor flat

Voor Elsie Achtergaele (60) is haar zeezicht veranderd in beton.
Benny Proot Voor Elsie Achtergaele (60) is haar zeezicht veranderd in beton.
Het Vlaams gewest heeft het licht op groen gezet om de werken aan de parking onder de zeedijk te hervatten. Voorwaarde is wel dat er volgens de vergunning wordt gebouwd. Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) benadrukt dat de stad intussen verderzoekt naar een meer esthetische oplossing voor het liftgebouw dat pal voor de flat van Elsie Achtergaele (60) staat. 

Op 14 december 2018 beval de stad de onmiddellijke staking van de werken aan het toegangsgebouw van de parking op de Albert I-promenade, tussen het Kursaal en het Zeeheldenplein. De werken gebeurden namelijk niet in overeenstemming met de vergunning die werd verleend in oktober 2017. De uitsparingen voor de ventilatieroosters bevonden zich aan de zijkant in plaats van in het dak, en het liftgebouw was 22 centimeter te hoog.

Bouwheer Castelein diende daarna een aanvraag in bij het Vlaams departement Omgeving om de werken te hervatten. “Het licht staat nu op groen om de werken verder te zetten, maar wel op voorwaarde dat er gebouwd wordt volgens de vergunning. De werf wordt nu vrijgegeven”, laat het kabinet van burgemeester Tommelein weten. “Niemand is gebaat bij ellenlange procedures waardoor de werf maanden of jaren onaangeroerd blijft. Bovendien moet de parking tegen de zomer afgewerkt én toegankelijk zijn”, vult schepen van Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys (Open Vld) aan. 

Elsie Achtergaele kijkt nu uit op een liftgebouw in plaats van het strand en de Noordzee.
Benny Proot Elsie Achtergaele kijkt nu uit op een liftgebouw in plaats van het strand en de Noordzee.

En dan is er nog de kwestie van het liftgebouw dat het zeezicht ontneemt van bewoonster Elsie Achtergaele. Burgemeester Tommelein onderstreept dat de stad Oostende een oplossing zoekt. “De situatie laten zoals ze vandaag is, dat is geen optie. We engageren ons als stad om te zoeken naar een meer esthetische oplossing om het leed van de bewoonster te verzachten.”




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy Van Yperzele

    Afbreken dat gedrocht, en de rekening naar de ontwerper zenden.