Volgende zomer weer WK-gekte: grote schermen en voetbaldorpen troef

De Rode Duivels hebben zich zondag geplaatst voor het WK voetbal van juni volgend jaar in Rusland. Ook bij ons worden er weer grote schermen geplaatst en evenementen georganiseerd.

In Oostende keert het voetbalfeest terug naar de Wellingtonrenbaan, na succesvolle passages van de 'mundial' in 2014 en het EK in 2016. "We leggen nu de eerste contacten met de Fifa en de Belgische voetbalbond", vertelt Olivier Orlans van organisator Eventor. "De naam van het evenement weten we nog niet, maar we denken aan 'From Russia with Love'. Het wordt hoe dan ook een groot feest met optredens, bekende gezichten, een afterparty, barbecue en vipformules. Of het gratis of betalend wordt,beslissen we pas later."


In Bredene zullen de voetbalfans samen kunnen komen in het Staf Versluyscentrum. In Middelkerke wordt een groot scherm geplaatst tijdens het bekende Bierweekend, wellicht kan je dan alle Duivelse acties volgen op het Nieuwpoortse Kaaiplein. Ook de horecazaken in de Sloepenlaan van De Panne komen waarschijnlijk weer met acties op de proppen. In Diksmuide wil Gianni Sennesael heel graag opnieuw een WK-dorp inrichting op de Grote Markt. "De onderhandelingen met het stadsbestuur moeten wel nog opgestart worden", aldus Gianni. Veel zal ongetwijfeld afhangen van de staat van de Grote Markt na de grote werken. Die zouden in het voorjaar van 2018 af moeten zijn. (TVA/BPM/GUS)