Vandalen vernielen spelotheek en laten bordje met 'I love you' achter

Mieke Verhulst met het bordje.
Benny Proot Mieke Verhulst met het bordje.
Nachtelijke inbrekers hebben lelijk huisgehouden in de spelotheek van vzw Katrol in de Leffingestraat. "De vandalen besmeurden alles met verf en gingen tekeer met zeep en medische verbanden", zegt Mieke Verhulst.

Studenten van de hogeschool of universiteit geven via vzw Katrol studiebegeleiding aan kinderen uit kansengroepen. Vzw Katrol huurt daarvoor een lokaal in het gebouw van Internaat Aan Zee in de Leffingestraat. Maar in de nacht van woensdag op donderdag kreeg de organisatie vandalen over de vloer. De geweldenaars lieten weinig heel van de inboedel. Vreemd genoeg werd er niets gestolen. Een tv en dvd-speler bleven onaangeroerd.


"De vandalen gebruikten onze gele waterverf om de muren en een kast te besmeuren", vertelt Mieke. "Ze hebben ook alles door elkaar gegooid. De spelletjes lagen mooi genummerd, nu liggen ze overal rond." Ook een hoofdmodel uit piepschuim werd op lugubere wijze besmeurd met rode verf. "De inbrekers lieten ook een soort knutselwerk achter met de boodschap 'I love you'. Ik heb geen idee waarom ze dat deden", vervolgt Mieke. "Pure vernielzucht", zegt Carlo Smits van de politie. "Op het gelijkvloers en de tweede verdieping moest een waterdispenser eraan geloven. Op de eerste verdieping werd zeep in de gang gespoten en in de kelder werden medische verbanden uitgerold. Tot slot sneuvelde ook een koffiemachine en een tafel. In de burelen is niet ingebroken, maar het gebouw zelf was niet afgesloten."


De vzw moet nu alle zeilen bijzetten om klaar te zijn tegen september. "We moeten ons verlof opofferen om alles op te ruimen", zucht Mieke. "We kloppen nu bij organisaties aan voor giften. We verkopen ook Cuvée Ostendaise, waarbij per fles één euro naar Katrol gaat." (TVA)

Oostende vzw katrol slachtoffer vandalisme
Benny Proot Oostende vzw katrol slachtoffer vandalisme