Van rode rozen in winkelstraten tot ‘bibdate’: Oostende klaar voor valentijn

Oostende zet komend weekend in op valentijn
Toerisme Oostende Oostende zet komend weekend in op valentijn
Op 9 en 10 februari verwelkomt Oostende opnieuw literair, muzikaal en beeldend talent met het jaarlijkse poëzie- en letterenfestival ‘Liefde tussen de Lijnen’.

De dienst Cultuur van de stad Oostende stelde een gevarieerd programma samen. Op vrijdag 8 februari is er Let Love Rule. Dit is een rendez-vous voor liefhebbers van spoken word en muziek. Dit minifestival staat opnieuw in het teken van de liefde in al haar gedaantes, zuchten en verlangens. De organisatie KAAP|Vrijstaat O. programmeert klinkende namen als Tom Kestens, bekend van Das Pop en Lalalover, en de Nederlandse muzikante, schrijfster en journaliste Aafke Romeyn. Ook de zangeres van Isbells Chantal Acda en Eric Thielemans zijn van de partij. 

 Op zaterdag kan het publiek deelnemen aan de ‘Letterenpromenade’ en ‘Bibdate XL’. Op vijf unieke locaties in de Oud Hospitaalwijk brengen vijf schrijvers gedichten of een stukje proza gebaseerd op het boek ‘Kamer in Oostende’ van schrijver Koen Peeters en schilder Koen Broucke.  Op zondag is er nog het radio 1-programma Touché met Charlotte Mutsaers . In Touché verwelkomt Friedl’ Lesage elke zondag een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

Ook de winkelstraten zullen liefdevol ingevuld worden. Een act zal op zaterdag 9 en zondag 10 februari rode rozen uitdelen. Daarnaast zijn heel wat etalages warm en liefdevol aangekleed. Verschillende handelaars springen op mee op de kar met speciale valentijnsmenu’s en -cadeautjes.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.