Tweede verdachte in de cel voor gewapende overval op Gamma

Een 22-jarige Leuvenaar zit in de cel als mogelijke tweede verdachte van de gewapende overval op de Gamma langs de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende. Alex R. is een vriend van hoofdverdachte Ayoub A. (21) uit Tienen, maar ontkent alles.

De raadkamer in Brugge heeft gisterenmorgen de aanhouding van Tienenaar Ayoub A. (21)verlengd voor een gewapende overval vorige week vrijdag op de Gamma-vestiging in Oostende. Daarvoor zit nu ook een 22-jarige man uit Leuven in de cel. Ook de aanhouding van Alex R. werd met een maand verlengd. Hij ontkent elke betrokkenheid.


Ayoub A. pleegde op 18 juni een overval op een Aldi in Leuven. Op camerabeelden was hij duidelijk herkenbaar. Omdat hij vreesde dat de politie hem op de hielen zat, dook hij onder in een hotelletje in Middelkerke. Samen met een kompaan pleegde hij vorige week vrijdag vervolgens de gewapende overval op de Gamma. Naast 10.000 euro nam A. ook een gsm van een medewerker mee. De politie kon hem vinden omdat hij de gsm bleef gebruiken. Agenten sloegen A. een dag later in de boeien in het hotel.


De Tienenaar blijkt al een zware crimineel. Op zijn strafblad staan al een waslijst aan gewapende overvallen. Ayoub A. maakte in november 2015 deel uit van een bende die op brutale wijze een Albert Heijn in Leuven overviel. Ze gijzelden twee uur lang tien werknemers en namen uiteindelijk de vlucht met meer dan 10.000 euro. A. kreeg een jaar later 6 jaar cel voor de hold-up. Ondanks zijn veroordelingen was de Tienenaar tot voor zijn arrestatie vorige week weer op vrije voeten. Volgens bronnen was hij erin geslaagd zijn enkelband door te knippen. (SDVO)