Subsidies voor nieuwe volkstuinen

Gillian Lowyck en Lore Provoost namen het initiatief voor Torenoogst
Benny Proot Gillian Lowyck en Lore Provoost namen het initiatief voor Torenoogst
De Vlaamse overheid heeft subsidies toegekend aan negen initiatieven voor volkstuinen in West-Vlaanderen. Daarvan zijn er twee in Oostende, één in Diksmuide en één in Koekelare.

Torenoogst krijgt 6.525 euro. Dat is een Samentuin op de leegstaande parkeertoren van de CM waar vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en samen groenten kunnen kweken in bakken op een ecologische en duurzame manier. Enthousiaste buren sloegen de handen in elkaar om dit initiatief op te starten. Er zijn biologische bloemen, bijenkasten en insectenhotels. Ook scholen, jeugdverenigingen en verenigingen gericht op minderheden steken er de handen uit de mouwen en leren samenwerken, kweken en oogsten. Ook de Liefkemoestuin van O.666 krijgt 6.937,50 euro. De Liefkemoestuin is een verbindende deeltuin in de Vuurtorenwijk. Via educatie werkt men samen aan bewustwording rond de thema’s milieu, voeding en duurzaamheid. Naast Oostende kregen in de regio ook het project Samentuin ’t land van Vlierbos in Diksmuide en De Kwekerij in Koekelare 15.000 euro subsidies.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.