Straks vluchten naar China?

Kunnen reizigers straks het vliegtuig opstappen richting China? De nieuwe directie van de Vlaamse Luchttransportmaatschappij (VLM) heeft alvast plannen in die richting.


VLM ging in juni failliet, maar met geld van Chinese investeerders nam het bedrijf een frisse start. In de nasleep van de terroristische aanslagen in Brussel zien meer maatschappijen het belang in van regionale luchthavens. "VLM heeft plannen met de luchthavens van Oostende en Antwerpen", meldt CEO Marcel Buelens. "Die bevatten onder meer een vliegverbinding tussen Oostende en secundaire steden in China (dus niet Shanghai of Peking). Let wel, de plannen liggen nog maar net op de tekentafel."


Vanuit Oostende, dat grote vliegtuigen kan laten landen en opstijgen, zouden er andere verbindingen met Europa gemaakt kunnen worden. In de Chinese steden wonen immers miljoenen mensen, die steeds vaker naar Europa willen komen. "Er zijn nog gesprekken met andere luchtvaartmaatschappijen, die iets meer concreet zijn", vervolgt Buelens. "Maar als er nieuwe samenwerkingen beklonken waren voor volgende zomer, was dat nu al geweten. Hoe dan ook is de Oostendse luchthaven 'alive and kicking'." (TVA)