Sterlegging Matteo Simoni en Koen Mortier trapt Filmfestival af

Matteo Simoni onthulde gisteren zijn ster.
Foto Proot Matteo Simoni onthulde gisteren zijn ster.
Het twaalfde Filmfestival van Oostende kende haar eerste hoogtepunt met de sterlegging van master en acteur Matteo Simoni.

Festivaldirecteur Peter Craeymeersch en actrice Ruth Beeckmans staken de loftrompet op over de 31-jarige Limburger. Ook regisseur Koen Mortier kreeg een ster. Zijn film Engel ging gisteravond in première in Kinepolis en Kursaal. Schrijver Dimitri Verhulst, wiens boek 'Monoloog van iemand die het gewoon is om tegen zichzelf te praten' de basis legde voor de film, tekende present. In totaal liggen er al 87 sterren op de Zeedijk. Die van Arno was in 2007 de eerste.


Elk jaar geven de leerlingen 'schilder en decoratie' van Ter Zee voor de start van elke festivaleditie de hele 'walk of fame' een poetsbeurt. Gewapend met onder meer een verfpot en -borstel geven ze alle sterren een flinke oplapbeurt. Dit jaar komen er nog eens acht sterren bij. Vandaag (18 uur) krijgt Deens regisseur Bille August zijn ster, zondag (19 uur) is het de beurt aan Jean-Claude Van Damme. Dinsdag (19 uur) is het uitkijken naar de sterlegging van Brits regisseur, acteur en schrijver Rupert Everett.


Het Laatste Nieuws mag weer vijf duotickets weggeven, zowel voor de voorstelling van het satirische Panic Attack op zondag om 19.30 uur, als voor liefdesverhaal Eye on Juliet - met Ensorwinnares Lina El Arabi - op maandag om 22.30 uur.


Wie wil winnen, moet mailen naar hln@visitoostende.be en de filmkeuze vermelden.