Simonne en Jozef vieren briljanten jubileum. “Je moet kunnen geven en vergeven, dat is het geheim voor een lang huwelijk”

Jozef Pierloot en Simonne Bocklandt vieren hun 70ste huwelijksverjaardag in het stadhuis van Oostende
LBB Jozef Pierloot en Simonne Bocklandt vieren hun 70ste huwelijksverjaardag in het stadhuis van Oostende
Simonne Bocklandt (90) en Jozef Pierloot (88) werden zaterdag ontvangen in het stadhuis van Oostende voor hun briljanten jubileum. Het koppel huwde op 23 april 1949 en 70 jaar later zorgt Simonne op haar 90ste nog altijd met veel liefde voor haar man Jozef, die aan dementie lijdt.

Het echte feest met de ganse familie is voor 4 mei. Je ziet Simonne blinken als ze vertelt dat de ganse familie met haar twee kinderen, vier kleinkinderen en negen achterkleinkinderen er dan ook bij kunnen zijn. Alles begon op de kermis van de Meiboom en de boterput. “We hebben elkaar daar leren kennen en met elkaar gedanst. Jozef koerste bij de nieuwelingen en ik ging regelmatig naar hem kijken. Van het een is het ander gekomen”, blikt Simonne terug. Ze kan zelf amper geloven dat ze ondertussen al 70 jaar verder is. “Je hebt altijd moeilijke en goede dagen in een huwelijk, maar je moet kunnen geven en vergeven. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn hoor, maar dat is overal zo. Mijn man lijdt sinds enkele jaren aan dementie. In het begin viel het nog mee, maar ondertussen is het al vergevorderd. Ik zorg voor hem bij ons thuis dankzij de hulp van onze kinderen en de familie. Er is veel geduld voor nodig, maar ik doe het graag. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar je trouwt in goede en in kwade dagen, ook 70 jaar later.” Ondanks de ziekte van haar man geniet Simonne van de plechtige viering in het stadhuis. “Ook Jozef beseft wel wat er gaande is, alleen zal hij het binnen twee dagen enkel nog vaag herinneren.” Wat is nu het ultieme geheim van zo’n lang huwelijk. “Het moet zijn dat je elkaar graag ziet en alles over hebt voor elkaar. Ik hoop dat ik nog lang voor hem kan blijven zorgen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.