Profvoetballer Jinty Caenepeel krijgt lagere boete voor negeren rood licht

Jinty Caenepeel speelt bij de Rotterdamse eersteklasser Excelsior.
Foto VI Images / Den Breejen Fotografie Jinty Caenepeel speelt bij de Rotterdamse eersteklasser Excelsior.
Profvoetballer Jinty Caenepeel (22) heeft in de Brugse politierechtbank een iets mildere straf gekregen voor het negeren van een rood licht. 

De feiten speelden zich op 8 mei vorig jaar af in Oostende. De politie zag hoe de aanvaller van het Nederlandse Excelsior door het rode licht reed terwijl het licht al drie seconden op rood stond. Hij bleek bovendien zzijnn rijbewijs niet op zak te hebben. Afgelopen zomer werd Caenepeel bij verstek veroordeeld tot 640 euro boete en een rijverbod van acht dagen. Hij tekende echter verzet aan. Volgens zijn advocate stond het licht die bewuste dag wel degelijk nog op oranje en konden de agenten dat vanuit hun positie niet goed zien. Maar de politierechter legde Caenepeel niettemin opnieuw acht dagen rijverbod op. Hij gaf wel een mildere geldboete: 480 euro waarvan 160 euro met uitstel. Voor het niet bijhebben van zijn rijbewijs zal de aanvaller 120 euro moeten betalen. 

De voorbije maanden liep de ex-speler van KAA Gent en Cercle Brugge al meerdere veroordelingen op. Begin juli vorig jaar stapte hij onder invloed van cannabis in zijn wagen. Het leverde hem drie maanden rijverbod en 1.600 euro boete op, telkens de helft met uitstel. Recent nog kreeg Caenepeel drie maanden rijverbod en 3.600 euro boete voor een ongeval met vluchtmisdrijf.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.