Pepe’s Moose Bar bouwt terras terug op, ditmaal met vergunning. “21.000 euro kwijt door deze situatie”

Peter Van Landeghem bij het terras in aanbouw van Pepe's moose bar
Benny Proot Peter Van Landeghem bij het terras in aanbouw van Pepe's moose bar
Drie maanden nadat het terras van Pepe’s Moose bar in de Kadzandstraat werd verwijderd door de stadsdiensten omdat er nog geen geldige vergunning was, mag Peter Van Landeghem zijn terras opnieuw opbouwen. De vergunning, die destijds ook al aangevraagd was, is nu binnen.

Eind oktober werd Peter Van Landeghem opgebeld door zijn buur dat de stadsdiensten zijn terras aan het afbreken waren. Hijzelf was niet op de hoogte. De actie kwam er omdat de uitbater nog geen vergunning had voor een permanent terras, maar de aanvraag was wel al ingediend. Hij vroeg zich toen af, waarom de stad niet meer begrip kon opbrengen en zo driest te werk ging. Drie maanden later is de vergunning zoals verwacht binnen en moet het terras volledig opnieuw worden opgebouwd. Het zal er opnieuw hetzelfde uitzien. “Het concept van de beachbar komt terug, maar we voorzien nu ook een veranda die we volledig kunnen sluiten bij slecht weer en kunnen openen als de zon schijnt.” Na afbraak kreeg de uitbater wel zijn materialen terug. “De palmbomen en de verlichting heb ik teruggekregen. Het hout ook, maar dat was niet meer bruikbaar. In totaal kost het me 21.000 euro om alles terug op te bouwen. Ik kan daarnaast moeilijk tellen hoeveel inkomsten ik gemist heb, omdat ik geen terras had. Het is jammer dat het zo moest lopen. Het nieuwe stadsbestuur heeft geholpen om de vergunning zo snel mogelijk in orde te brengen. Ik zal nu ook bekijken met mijn advocaat of ik een schadevergoeding kan eisen.” Vrijdag opent het nieuwe terras van Pepe’s Moose Bar.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • erwin de vos

    Moeilijke en treurige zaak, maar ik wil niet ontmoedigd overkomen, maar zeer moeilijk schadevergoeding eisen,