Oostende zet nieuwe jaar in met sfeervol vuurwerk

15.000 feestvierders vergapen zich aan spektakel op Groot Strand

Het vuurwerk op het Groot Strand keert terug na een jaartje afwezigheid.
Benny Proot Het vuurwerk op het Groot Strand keert terug na een jaartje afwezigheid.
Oostende heeft het nieuwe jaar op feestelijke wijze ingezet. Nadat het vuurwerk vorig jaar nog werd afgelast door het slechte weer, was het dit jaar weer drummen geblazen op de zeedijk en in de uitgaansbuurt.

Absolute klassieker op oudejaar is het vuurwerk op het Groot Strand van Oostende. Naar schatting vijftienduizend feestvierders kwamen om middernacht samen op de zeedijk om zich te vergapen aan het spektakel. “Het was ideaal weer voor een prachtig vuurwerkspektakel”, zegt Vincent Drouard van Toerisme Oostende. “Er was weinig wind en de temperaturen waren zacht. Bovendien werd het vuurwerk van vorig jaar afgelast door het slechte weer (en werd een extra lichtspektakel in de Adolf Buylstraat georganiseerd, nvdr). Daardoor verlangden nog meer mensen naar vuurwerk.”

Het spektakel werd in goeie banen geleid door het Party-Fices uit Namen, die vorig jaar ook het vuurwerk had moeten organiseren. Uiteraard brachten vele groepjes feestneuzen een fles cava, prosecco of champagne mee naar de dijk. “We hebben vijf glasbollen op de zeedijk gezet, zodat mensen achteraf makkelijk hun lege fles kwijt konden. Vorig jaar werden de containers een eerste keer geïnstalleerd, maar pas dit jaar hebben we ze dus echt nodig gehad”, knipoogt Drouard. 

Ook in Middelkerke en Westende is vuurwerk vanop het strand een klassieker. In De Panne wordt op nieuwjaarsdag vuurwerk afgeschoten om 18 uur, ook vanop het strand.

Het vuurwerk lokte jong en oud naar de dijk.
Benny Proot Het vuurwerk lokte jong en oud naar de dijk.
Een gelukkig 2019: daar wordt op geklonken.
Benny Proot Een gelukkig 2019: daar wordt op geklonken.
Vrienden en familie verzamelen om elkaar het beste voor 2019 te wensen.
Benny Proot Vrienden en familie verzamelen om elkaar het beste voor 2019 te wensen.
Iedereen wenst elkaar een voorspoedig en liefdevol 2019.
Benny Proot Iedereen wenst elkaar een voorspoedig en liefdevol 2019.

Feest in de stad

Een van de meest succesvolle party’s vond in het Kursaal van Oostende plaats met NYE Deluxe. Daar troepten tweeduizend feestvierders samen. “Op voorhand hadden we al 1.600 tickets verkocht. Aan de deur verkochten we de laatste honderden kaarten”, vertelt Jonas Schoonbaert van Kursaal. “Ook leuk: de nieuwe uitbaters van restaurant Kurso, boven in het Kursaal, mochten 150 gasten voor hun diner verwachten. Een leuke binnenkomer. De reden van het succes? We organiseren nu al enkele jaren een eindejaarsparty. Het concept raakt steeds beter bekend. Bovendien spreken we een breed publiek aan met uiteenlopende dj’s, zoals Gunther D en Sven Ornelis.” Ook buiten het Kursaal, in de Langestraat, was het druk. Groepjes vrienden kwamen bijeen in de vele cafés om te klinken op een goed 2019. “Wat zo leuk is aan uitgaan in de Langestraat? Zelfs al heb je met niemand afgesproken, toch kom je hier bekende gezichten tegen”, vertellen Lore David en haar vriend Bert. “Wij houden niet zo van bonkende muziek op grote feesten, maar de sfeer in de Langestraat is altijd uitstekend”, voegen Karina Danneel en haar man Mitchell Jaspers eraan toe.

Het was drummen geblazen in de uitgaansbuurt van Oostende.
Benny Proot Het was drummen geblazen in de uitgaansbuurt van Oostende.
Jong en oud zetten samen het nieuwe jaar in.
Benny Proot Jong en oud zetten samen het nieuwe jaar in.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.