Nog geen vonnis voor tafelschuimster, dus blijft ‘schrik van de horeca’ toeslaan

Nadine W. blijft dineren op restaurant zonder te betalen.
Mathias Mariën Nadine W. blijft dineren op restaurant zonder te betalen.
De 48-jarige tafelschuimster Nadine W. heeft opnieuw toegeslagen, donderdag in een restaurant Oostende. Dat meldt de politie. De vrouw riskeert nochtans 21 maanden cel voor 28 feiten aan de Belgische kust sinds midden december, maar blijft gewoon verder dineren zonder betalen.

Op 14 februari moest Nadine W. zich nog voor de rechter in Brugge verantwoorden. Naast horeca-uitbaters lichtte ze ook taxichauffeurs op. Maar Nadine W. , zonder gekende woonplaats, stuurde haar kat naar de rechtbank. Vrijwel op hetzelfde moment van haar proces had ze in een zaak in Wenduine gedineerd zonder te betalen. De politie vond een gescheurde dagvaarding in haar zakken. Het blijft echter wachten tot het vonnis op 14 maart vooraleer het gerecht de vrouw kan stoppen.

Niet in voorhechtenis

Een voorlopige hechtenis is namelijk niet mogelijk, omdat de maximumstraf op flessentrekkerij of tafelschuimen slechts 3 maanden cel bedraagt. Om iemand in voorlopige hechtenis te plaatsen, moet dat minstens 1 jaar cel zijn. Het parket bracht de zaak dan maar snel voor de rechtbank en vorderde daarbij 21 maanden cel. Dat is hoog boven de maximumstraf, maar het parket had de 28 feiten opgesplitst in verschillende dossiers en bovendien was ze al veroordeeld voor dezelfde feiten, waardoor een straf kan verdubbelen. Tot het vonnis op 14 maart, een mogelijke celstraf en haar effectieve aanhouding blijft de kans bestaan dat horecazaken aan de kust opgelicht worden.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  Ze kan iedere dag in poverelo eten 1;4€=soep eten koffie niet wel genoeg enkel alcohol verboden!

 • paul van de velde

  Als ik in de zelfde situatie als die vrouw moest zijn zou ik het ook doen. Voor die geluk zoekers kan alles en wordt alles gedaan. Tis alleen heel spijtig voor die hard werkende restaurant houders natuurlijk.

 • Angelo Cabooter

  Geef haar een werkstraf van 21 maanden. Het zal rap gedaan zijn met eten zonder te betalen. Ofwel zet je haar voor 21 maanden op de zwarte lijst van horecazaken in heel het land en in het buitenland, want anders kan ze daar ook toeslaan.

 • guido vermeyen

  Als je die vrouw dan nog verdedigd ten opzichte van de "zware" misdaad, die zonder gevolg blijft, dat wordt zelfs hier geweigerd..? Waartoe dient dan een reactie , zonder iemand te noemen of de gedragsregels te respecteren, wat niet het geval is met die 'allusie' op die persoon.....wat willen ze hier eigenlijk, brave inzendingen, die niemand voor het hoofd stoten, alle discussies errond ten alle prijze vermijden...wat moet je dan zeggen...zoiets als hieronder ?

 • Ceriel Devos

  Ik denk dat het haar niks kan schelen, krijgt ze een celstraf heeft ze ook drie keer eten per dag, krijgt ze geen celstraf blijft ze de horeca aan de kust een koekje van eigen deeg geven. Krijgt ze een geldboete wordt ze onvermogend verklaard en blijft ze verder eten ... het is een win win voor deze mevrouw, ze kan niet verliezen.