Na de wetenschap, de trampolines

ZUSSEN GEVEN GEBOUW EXPLORADO NIEUWE INVULLING

Een simulatiebeeld van Hangtime, het nieuwe trampolinepark dat rond kerst opent.
rv Een simulatiebeeld van Hangtime, het nieuwe trampolinepark dat rond kerst opent.
Vergeet Earth Explorer of Explorado: met Hangtime openen de Oostendse zussen Anne Mie en Griet Strubbe in het gebouw op Oosteroever een trampolinepark, met ook een ballenbad en speelzone. Voor de ouders of passanten komt er ook een koffiebar. De Strubbe-zussen hopen rond de kerstvakantie te openen.

Een wetenschapspark heeft geen toekomst in Oostende: dat is na verscheidene pogingen ondertussen wel duidelijk. Op de Oosteroever was er eerst het Dirk Frimout Center, dat later omgedoopt werd tot Earth Explorer en nadien Explorado. Nadat ook daar het licht definitief uitging, was het voor de stad zoeken naar een nieuwe invulling voor de grote oppervlakte op de Oosteroever. De zussen Strubbe hebben de locatie weliswaar al langer op het oog, het gebouw is immers ideaal voor hun droom om een trampolinepark te openen. "We zijn al lang bezig met de plannen en hebben dit al goed uitgedacht", klinkt het.

Anne Mie en Griet Strubbe aan het vroegere Explorado-gebouw.
Benny Proot Anne Mie en Griet Strubbe aan het vroegere Explorado-gebouw.

Hot in VS

Anne Mie en Griet haalden hun inspiratie in de VS. "Trampolineparken zijn echt hot in de States. Het was al jaren onze droom om een dergelijk format naar ons land te halen." De dames mikken op een totaalbeleving voor jong en oud. "Terwijl ouders of begeleiders rustig in de koffiebar genieten van een koffie, zelfgemaakte limonades of gezonde snacks kunnen kinderen zich uitleven op de 1.000 vierkante meter trampolines. Voor de kleinsten komt dan een ballenbad met uitdagende speelzone", vertelt Anne Mie Strubbe. Het trampolinepark biedt een uitdagende activiteit.

Hangmatyoga

Om het aanbod aan te vullen, worden ook andere sporten aangeboden. "Naast de trampolines willen we sowieso een chillzone. Met de hangmatten zal het ook mogelijk zijn om aan hangmatyoga te doen, maar we willen ook 'bungee dance' en 'airrobics' sessies. Ook de veiligheid is verzekerd. Er zullen altijd medewerkers aanwezig zijn om te zeggen wat je wel of niet mag doen."


De zussen zijn overtuigd dat hun formule een grote kans op slagen maakt. "We hebben zelf kinderen en weten wat ze nodig hebben. Het is ook een missing link bij de indooractiviteiten aan de kust."

Teambuilding

Hangtime zal elke dag geopend zijn tijdens vakanties, maar ook op vrijdag, woensdagmiddag en in het weekend. "Op weekdagen willen we teambuildingsessies organiseren of mikken we op scholen en instellingen." De toegangsprijs voor het trampolinepark wordt 9 euro voor het eerste uur en 6 euro voor het tweede uur. De speelzone voor de kleinsten zal apart zijn met een goedkopere toegangsprijs.