Moeder van Mike Van Bommel (22) ontroostbaar na dodelijk ongeval: “Hij had die motorfiets nooit mogen hebben”

Mike Van Bommel (22) stierf zondag door een ongeval met de motorfiets.
RV Mike Van Bommel (22) stierf zondag door een ongeval met de motorfiets.
De 22-jarige Mike Van Bommel uit Oostende is zondagnamiddag overleden na ongeval met zijn motorfiets op de Koninklijke Baan in Bredene. Zijn familie is gebroken door het verdriet. “Hij had die motorfiets nooit mogen hebben. Ik was ertegen toen hij die in september kocht, maar wou zijn geluk niet afnemen. Zijn passie is Mike fataal geworden”, snikt mama Margriet (48). De jongeman laat ook een 18-jarige broer en een 10-jarige zus achter.

Het ongeval gebeurde zondag iets over 17 uur op de Koninklijke Baan in Bredene, vlakbij de afslag Vosseslag. Mike reed richting Oostende en stak een auto voorbij in een flauwe bocht. De jongeman botste vervolgens tegen een verlichtingspaal en was op slag dood. Het parket stelde een deskundige aan om het ongeval te onderzoeken. “We weten amper wat er gebeurd is. Mike was geen snelheidsduivel. Hij moet verstrooid zijn geweest”, zegt een gebroken mama Margriet Goyens (48) uit de Vuurtorenwijk. Wellicht had de jongeman tijdens het inhalen niet goed gezien dat er een bocht aankwam, met fatale gevolgen.

Veertig jaar geleden werd mijn broer aangereden door een motorfiets. Dat beeld zit nog altijd in mijn geheugen gegrift. Ik vond het te gevaarlijk en wou niet dat mijn zoon er een kocht

Margriet (48)

Nieuwe motorfiets

Margriet was er fel tegen gekant toen haar zoon in september een motorfiets kocht, een Kawasaki 900. “Hij had die motorfiets nooit mogen hebben. Veertig jaar geleden werd mijn broer aangereden door een motorfiets. Dat beeld zit nog altijd in mijn geheugen gegrift. Ik vond het te gevaarlijk”, getuigt Margriet. Ook de stiefvader van Mike had hem al voor de gevaren gewaarschuwd. “Ik heb mijn eigen motorfiets verkocht toen ik er bijna mee onder een vrachtwagen terechtkwam. Mike wist zeer goed wat er kon gebeuren. Maar het gevaar schuilt om de hoek”, zegt een al even door verdriet overmande stiefpapa Franky. Mike beschouwde hem al zeventien jaar als zijn echt papa. 

Mike Van Bommel (22) kwam met zijn motorfiets tegen een paal terecht op de Koninklijke Baan in Bredene. Hij stierf ter plaatse aan zijn verwondingen.
Mathias Mariën Mike Van Bommel (22) kwam met zijn motorfiets tegen een paal terecht op de Koninklijke Baan in Bredene. Hij stierf ter plaatse aan zijn verwondingen.

De jongeman was al van kleins af aan dol op motorfietsen. “Mike droomde ervan om later zijn eigen motorzaak uit de baten. Een motorfiets stond voor hem gelijk aan geluk. Hij was er zo trots op. Dat geluk wou ik hem niet afnemen, maar achteraf gezien had ik dat altijd moeten doen”, snikt Margriet. Ze omschrijft haar zoon als een goedlachse jongen die graag werd gezien door zijn vrienden en familie. “Een flierefluiter was het. Hij stond altijd garant voor een grapje en toverde een glimlach op het gezicht van iedereen. Sinds 1 april was hij opnieuw thuis komen wonen na een jaartje weggeweest te zijn. Ik was zo blij dat ik hem terug bij me had. Hij had een moeilijke periode achter de rug en was net opnieuw aan het openbloeien. Ik ben er echt ziek van. Ik ga mijn jongen nooit meer terugzien”, gaat zijn moeder verder. Mike Van Bommel (22), loodgieter van beroep, laat ook een broer Dennis (18) en een zusje Jennifer (10) achter. 

Sociale media

Margriet is er overigens niet over te spreken dat het overlijden van haar zoon kort na het ongeval al op Facebook verscheen. “We vernamen het nieuws van een vriend van Mike, toen we bij familie in Limburg zaten. We vertrokken halsoverkop naar de plaats van het ongeval, maar zijn lichaam was er al weg. We hebben hem niet meer gezien”, aldus Margriet. “Onderweg werden we al gecondoleerd door vrienden en familie. Het kwam enorm hard aan. Dat het nieuws op Facebook stond voor wij ervan wisten, deed ons nog meer pijn”, besluit de vrouw. Wanneer Mike Van Bommel wordt begraven, is nog niet duidelijk.  
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Pauwels

  innige deelneming. Motorfiets heeft er niets mee te maken, had ook met een auto gekund. Je kan iemand van 22 ook niet thuis opsluiten...

 • Tanja verschoore

  Innige deelneming en veel sterkte voor jullie

 • Milan Kovas

  Sterkte k leef met je mee tot het diepste van mijn hart

 • Stephanie Racoux

  Sterkte veel te jong

 • Kevin van Goethem

  Ik begrijp haar reactie en deel de mening. Sterkte.