KVO lanceert dvd tijdens fandag

KVO-woordvoerder Bram Keirsebilck werkte maandenlang aan deze toffe retrodocumentaire.
Foto Timmy Van Assche KVO-woordvoerder Bram Keirsebilck werkte maandenlang aan deze toffe retrodocumentaire.
Bram Keirsebilck, woordvoerder van voetbalclub KV Oostende, geeft een dvd uit over het successeizoen van de club in 1993-1994. Toen werd KVO zevende en greep het nest naast Europees voetbal.

"Aangezien dat het meest succesvolle seizoen ooit was, vond ik het de moeite dat nog eens in de kijker te zetten, 20 jaar na datum", vertelt Keirsebilck. "Ik heb drie maanden lang verschillende ex-spelers opgezocht en ze geïnterviewd voor deze dvd. Daarnaast heb ik de reportage aangevuld met wedstrijdbeelden van destijds en nooit eerder vertoonde sfeerbeelden. Er zitten tal van leuke quotes tussen. Zo vergiste de intussen betreurde speler Daniël Maes zich van speeldag: hij dacht te moeten spelen op zondagavond in plaats van zaterdag. De ploeg van toen kende een hechte vriendensfeer met spelers van de eigen streek, iets wat je in het hedendaagse voetbal moeilijk terugvindt."


De dvd 'Het sprookje van 't visserssloeptje' is tegen 10 euro verkrijgbaar vanaf zaterdag. Dan organiseert KVO een fandag in het eigen stadion. Verschillende supportersclubs, zoals Nr. 9, Didier Ovono Fanclub en Beachboy en de koepel Kustboys, zetten zichzelf in de kijker.


Er is ook een match tussen de spelers van het succesjaar 1993-1994. Onder meer Zdzis¿aw Janik, verkozen tot beste KVO-speler ooit, komt speciaal uit Polen naar Oostende.De fandag start om 11.30 uur en eindigt om 18 uur met de oefenmatch tegen Zulte-Waregem. Meer informatie: www.kvo.be. (TVA)