Jonge regisseur maakt kortfilms tegen pesten

Bruno Vanhaverbeke en Francis Van Dingenen spelen een ruzie na terwijl Anthony Pouille filmt en Rutger Denaet regisseert.
BP Bruno Vanhaverbeke en Francis Van Dingenen spelen een ruzie na terwijl Anthony Pouille filmt en Rutger Denaet regisseert.
De jonge regisseur Rutger Denaet heeft een antipestproject Words Hurt opgezet samen met kleinVerhaal Oostende, Kathelijn Vervarcke en Neen Tegen Pesten. Ze hebben drie kortfilms opgenomen rond het thema pesten.

Deze week waren er al opnames voor de kortfilm The Secret. "Het verhaal gaat over een jongen die homoseksueel is. Niemand weet het behalve zijn beste vriendin. Zijn geheim komt uit en zijn vader is tegen. Zijn moeder wil hem wel begrijpen maar is onderdanig tegenover de vader", vertelt Denaet. Aan de film werken zo'n negen acteurs mee. Rutger leidt als regisseur alles in goede banen. "Bedoeling is dat de film in september voorgesteld wordt samen met meter en peter van het project acteurs Veerle Malschaert en Mout Uyttersprot. Ik wil met de film meer aandacht voor het thema pesten. Ik ben zelf zwaar gepest geweest en dan kan je twee dingen doen, ofwel probeer je het te vergeten ofwel probeer je iets te veranderen. Ik ben voor het tweede gegaan. Ik heb het gevoel dat ik op deze manier iemand zou kunnen helpen. Nu is er al een week rond pesten, maar er zou ook in de andere weken aandacht moeten zijn voor dit thema. We maken de scènes dan ook zo echt mogelijk."


Rutger zal vanaf september naar de scholen stappen met zijn kortfilms. (LBB)