Jetair schrapt (voorlopig) vluchten naar Rome

Het zal deze winter niet meer mogelijk zijn om vanuit de luchthaven van Oostende naar Rome te vliegen. De bestemming wordt een jaar na de lancering niet meer opgenomen in het aanbod van Jetair vanaf 27 oktober 2016.

De vluchten naar Rome zijn minder populair dan de nieuwe citytripbestemming Barcelona. Het is nog niet duidelijk of touroperator Jetair vanaf april 2017 opnieuw richting Rome zal vliegen vanuit Oostende. "Ons aanbod in de winter is sowieso beperkter", zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. "We kiezen dan de bestemmingen afhankelijk van het aantal vliegtuigen dat we ter beschikking hebben. De bezetting van de vluchten is minder dan de vluchten naar Barcelona. Dat is ook niet moeilijk. Barcelona is de populairste citytripbestemming van de Belgen. Rome staat ook in de top vijf, maar lokt een pak minder Belgische toeristen. De ene vlucht doet het ook al beter dan de andere."

Geen stap terug

De beslissing heeft volgens Jetair niets te maken met de luchthaven van Oostende. "Deze regionale luchthaven blijft zeer populair en we blijven hier dan ook op inzetten. We zullen de evaluatie voor het zomerseizoen pas kunnen maken als dat voorbij is. Dan weten we of de vluchten naar Rome na de winter heropgestart worden", zegt Vanhaelemeesch. Je kan vanaf oktober wel nog vliegen naar Malaga, Alicante, Barcelona, Gran Canaria en Tenerife vanop de Oostendse luchthaven. Antalya loopt nog heel even door na de zomer, tot en met 8 november. (LBB)