Jetair pakt uit met vlucht naar Rome

OPERATOR STELT NA BARCELONA ALWEER NIEUWE CITYTRIP VOOR

Wie op citytrip naar Rome wil, kan vanaf de herfst gewoon vanuit Oostende vertrekken. De eerste vlucht stijgt op zaterdag 31 oktober op, tickets kan je al vanaf midden juli boeken. "We zijn blij met de nieuwe bestemming. Er zullen er zeker nog een aantal bijkomen", zegt Marcel Buelens, CEO van de luchthaven.

Met Rome biedt Jetairfly alweer een mooie bestemming aan vanuit Oostende. Sinds april is het ook al mogelijk naar Barcelona te vliegen. Vooral de praktische vertrekuren en -dagen sprongen in het oog: vertrekken kan op woensdag-, vrijdag- en zondagvoormiddag, terugkeren gebeurt 's avonds. Veel verschil zal er voor de vluchten naar en van Rome niet zijn. "De vluchten kun je nog niet boeken, dat zal ten laatste binnen twee weken het geval zijn", licht Hans Vanhaelemeesch van Jetairfly toe. "Vanaf zaterdag 31 oktober zal je naar Italië kunnen vliegen, drie keer per week: op maandagen, donderdagen en zaterdagen. Vluchturen hebben we nog niet, net omdat je de tickets nog niet kunt boeken. We hanteren ook scherpe prijzen zoals naar Barcelona vanaf 29,99 euro per persoon. In de winter vliegen we traditioneel naar Alicante, Málaga, Tenerife en Gran Canaria, nu komt daar Rome bij en uiteraard ook Barcelona."

Serieuze investering

Zo blijft Jetairfly voortborduren op de ingeslagen weg. "Oostende is voor ons niet alleen een vakantieluchthaven, maar ook een vertrekpunt voor citytrips. Het blijft afwachten hoe een nieuwe vlieglijn - toch steeds een serieuze investering - het zal doen, maar zonder cijfers te noemen kan ik wel zeggen dat we ontzettend tevreden zijn over de lijn Oostende - Barcelona."


Marcel Buelens, namens luchthavenuitbater Egis CEO op Oostende, blikt nog verder vooruit. "We zijn echt blij met Rome. Toch denk ik niet dat het hierbij stopt, het mag altijd nog meer zijn. Jetairfly is heel goed bezig en zorgt voor een mooie uitbouw op de luchthavens van Oostende en Antwerpen. De toeristische markt is stilaan aan het veranderen. Mensen trekken er vaker op uit, reizen meer, maar wel voor kortere periodes." Nochtans was er sprake van verbindingen met Engeland. "Engelsen komen vaak met de auto, tourbussen of per trein naar België. Met Visit Flanders proberen we de Britse touroperators te overtuigen te vliegen naar ons land en dan de bus te nemen." De luchthaven mikt dit jaar tussen de 275.000 en 300.000 passagiers. "Vorig jaar waren dat er al 253.000. Thomas Cook en Tailwind zijn intussen verdwenen, maar het kan goed zijn dat Jetairfly die cijfers meer dan compenseert. We zullen zien."


"Als er nieuwe vluchten zouden komen, zullen we die ten vroegste in het najaar aankondigen om volgende zomer uit te vliegen. We blijven speuren naar opportuniteiten", zegt Hans Vanhaelemeesch.