Honderden muziekfans overspoelen Compact Center op Record Store Day: “Allerbeste editie ooit”

Record Store Day was een megasucces voor Compact Center
TVA Record Store Day was een megasucces voor Compact Center
Platenzaak Compact Center kende een ongeziene drukte tijdens de tiende editie van de internationale Record Store Day. Honderden vinylliefhebbers vonden de weg naar de Vindictivelaan 10 om een exclusieve selectie platen op de kop te tikken.

De winkel van Yves Deckmyn was uitzonderlijk al om 9.30 uur open en dat was geen minuut te vroeg voor de nieuwsgierige fans. Toen de deuren openden, doken ze massaal in de platenbakken op zoek naar die ene gelimiteerde, exclusieve release van hun favoriete artiest. Gevolg: een wachtrij aan de kassa van meer dan een half uur. “Nooit eerder kregen we tijdens Record Store Day zoveel volk over de vloer”, puft zaakvoerder Yves na een helse werkdag. “Honderden en honderden muziekliefhebbers vonden de weg naar onze winkel. De speciale uitgave van het optreden van Janis Joplin op Woodstock was één van de best verkochte platen. Ook alle singles van ‘Ricochet/Who Does?’ van The Van Jets zijn uitverkocht, net als hun beperkte uitgave van het album ‘Electric Soldiers’.” Wie Record Store Day heeft gemist, hoeft echter niet te wanhopen. “We hebben nog een selectie platen over die nog een hele week in onze winkel liggen”, stelt Yves gerust. Compact Center is vanaf dinsdag terug open. “Ook opvallend: ik heb heel wat nieuwe gezichten over de vloer gekregen. En dat is de opzet van Record Store Day: onafhankelijk platenzaken in de kijker zetten en het brede publiek met winkels als de onze laten kennismaken. Klanten nemen ook een kijkje naar de rest van ons aanbod cd’s en lp’s, en da’s natuurlijk mooi meegenomen." Compact Center neemt ook volgend jaar weer deel aan Record Store Day. 

Record Store Day was een megasucces voor Compact Center: een lange wachtrij was het logische gevolg
TVA Record Store Day was een megasucces voor Compact Center: een lange wachtrij was het logische gevolgReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.