Heethoofd met plaatsverbod opgepakt in uitgaansbuurt

Politie Oostende.
Bart Boterman Politie Oostende.
Wie zaterdagavond in de Langestraat in Oostende was, heeft het misschien gezien. Rond 1 uur werd een Oostendenaar met een plaatsverbod opgepakt en in de politiecel gestopt. 

De man werd eerder al enkele keren in de boeien geslagen voor amok in de Langestraat en kreeg een bestuurlijke sanctie uitgevaardigd door burgemeester en politie, namelijk een plaatsverbod. “Dat betekent dat je je niet mag begeven in de uitgaansbuurten en op grote evenementen. Doordat hij het verbod niet naleefde, werd de man opnieuw bestuurlijk opgesloten. Dat is de procedure”, duidt politiewoordvoerder Carlo Smits. Bij een bestuurlijke aanhouding kan een arrestant maximaal twaalf uur opgesloten worden. 

Volgens commissaris Smits lopen in Oostende momenteel 4 plaatsverboden in de Langestraat, voor gekende heethoofden. “Bij een inbreuk kan het plaatsverbod, dat telkens een maand betreft, verlengd worden met nog een maand. Op deze manier proberen wij nieuwe incidenten te vermijden. Mensen die gewoon iets willen drinken, hebben recht op een rustige avond”, besluit Smits.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.