Geen staking, maar bloemen voor passagiers luchthaven

Foto Proot
Het personeel van Aviapartner deelde gisteren bloemen uit aan de passagiers die vanop de luchthaven in Oostende vertrokken naar Malaga.

Het personeel koos bewust voor een positieve actie in plaats van een staking. "We wilden niet staken, omdat je dan de passagiers treft die het ganse jaar gespaard hebben om op reis te vertrekken. In plaats daarvan hebben we een positieve actie op poten gezet om de reizigers te bedanken dat ze vanuit Oostende vertrekken. Zo maak je de passagiers blij en komen ze terug. Op die manier is er weer meer werk voor ons", vertelt Patrick Spriet, die bij Aviapartner werkt.


Niettemin blijft het personeel gefrustreerd over de gang van zaken. Ze wijzen vooral in de richting van de Vlaamse overheid die jarenlang niet geïnvesteerd heeft in de luchthaven en die het probleem van de brandstofprijzen, waardoor ANA Aviation uiteindelijk voor Luik heeft gekozen, nooit heeft aangepakt.

Ook hoopvol nieuws

Gisteren was er ook een uiteenzetting van Egis over de toekomst. Het Franse bedrijf zou vanaf juni de uitbating overnemen. "Hun plannen zijn alvast heel positief, maar die zullen pas ten vroegste vanaf 2015 iets opleveren. De vraag is wat er ondertussen moet gebeuren met het personeel van Aviapartner. We zullen hiermee wel rekening houden als we aan tafel zitten met de directie voor een sociaal plan", vertelt Bjorn Vanden Eynde van ACV Transcom. (LBB)