Ga naar de mobiele website
^ Top

Forse investeringen in fietspaden in regio

Er is in de komende drie jaar 42 miljoen euro Vlaams geld vastgelegd voor fietsinvesteringen langs gewestwegen in West-Vlaanderen. Minister Ben Weyts focust op het woon-werkverkeer en investeringen die pendelaars aan het fietsen krijgen.

De nadruk ligt onder andere op fietssnelwegen (of delen daarvan) en het wegwerken van 'missing links', die dikwijls het gevolg zijn van echte barrières, zoals autosnelwegen. In onze regio zijn er grote investeringen in Koksijde. Er wordt 3,1 miljoen euro vrijgemaakt voor de verbetering van het fietspad tussen Oostduinkerke en Nieuwpoort langs de N396. Ook Diksmuide kan rekenen op 2,8 miljoen euro voor de verbinding tussen de Pervijzestraat en de Oostendestraat, ter ontlasting van de doortocht N35 Diksmuide. In Middelkerke wordt er 1,2 miljoen euro vrijgemaakt voor het fietspad op de N325 Spermaliestraat, 1 miljoen euro voor de N34 Middelkerke-Nieuwpoort en 520.000 euro voor de aanleg van een fietspad van de Boterdijkbrug (Nieuwpoort) tot aan de Slijpebrug (Middelkerke).

Ontsluiting luchthaven

In Nieuwpoort wordt het fietspad langs de Pieter Deswartelaan heraangelegd.


In De Haan-Wenduine is er 1,4 miljoen euro vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen aan de Ringlaan Wenduine, als onderdeel van de heraanleg van de Ringlaan. In Oostende komt er een veilige oversteekplaats voor voetgangers en fietsers op de Kustbaan (N34) ter hoogte van Raversijde en een studie voor een betere ontsluiting voor fietsers en voetgangers van de luchthaven. (LBB)Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug