Filip racet met hybride in eerste e-rally

Copiloot Kurt Maes en piloot Filip Dewulf bij hun Kia Optima SW Plug-In Hybrid.
Couvreur Copiloot Kurt Maes en piloot Filip Dewulf bij hun Kia Optima SW Plug-In Hybrid.
Electric Motorsport Team, met piloot Filip Dewulf uit Oostende en copiloot Kurt Maes uit Roeselare, doet dit weekend mee aan de allereerste e-rally Omloop van Vlaanderen in Roeselare.

De rally staat open voor elektrische, zero-emissie en plug-in-hybridewagens. Tijdens de e-rally moeten de deelnemers een opgelegd gemiddelde van 49,99 kilometer per uur aanhouden. "Wij zullen rijden alvorens de klassieke rallywagens het parcours op mogen", vertelt Filip. "Je kan elektrische auto's moeilijk vergelijken met andere rallywagens, aangezien die makkelijk meer dan 100 kilometer per uur halen. Met elektrische wagens kan je ook niet 'couperen' of bochten afsnijden en ze hebben minder bescherming."


Filip heeft al meer dan zes jaar ervaring met competitieritten en zit al ruim dertig jaar als liefhebber en organisator in de rallysport.


"Wij rijden met een gloednieuwe Kia Optima SW Plug-In Hybrid, geleverd door de Kia-dealer uit Roeselare. De wagen combineert een 2-liter benzinemotor met een elektrische motor, samen goed voor een gecombineerd vermogen van 205 pk. Wij zullen in ieder geval proberen om in een van de proeven volledig elektrisch te rijden", vervolgt Filip. "Maar omdat het ook een volwaardige competitie is, willen we ook zo hoog mogelijk eindigen." Rallytoppers Jimmy McRae en Freddy Loix zijn eveneens van de partij in Roeselare. Meer info op Facebook.(TVA)