Ex-playmate Barbara Gandolfi vrijgesproken voor oplichting

Barbara Gandolfi en haar advocaat Sven Mary voor het Gentse hof van beroep
Jeffrey Dujardin Barbara Gandolfi en haar advocaat Sven Mary voor het Gentse hof van beroep
Negen jaar nadat het gerecht binnenviel in haar villa zijn ex-Playmate Barbara Gandolfi (43) en haar ex-man Vanderwilt vrijgesproken in het Gentse hof van beroep voor de oplichting van Frans acteur Jean-Paul Belmondo (83).

In 2009 kreeg Gandolfi een lening van 200.000 euro van Belmondo, ze had sinds 2008 een vier jaar durende relatie met de Franse vedette. Met dat geld wou ze haar zaken in orde brengen. “Ik wou op mezelf iets beginnen”, zegt Gandolfi. “Dit was niet gelinkt aan mijn ex-man Vanderwilt. Het is een lening geworden zodat ik kon overleven. Ik had geen slechte bedoelingen, ik was na de lening nog drie jaar samen met Belmondo”, stelt Gandolfi.

Gandolfi werd verdedigd door toppleiter Sven Mary. Volgens hem ging het om een doodgewone lening en was er geen sprake van oplichting. “Er was een leningsovereenkomst. Meneer Belmondo is een gekend persoon, er zullen in zijn situatie altijd mensen zijn die hem geld willen aftroggelen. Maar dit is niet zo’n geval, mijn cliënte zat in een relatie met hem. Ik vraag voor beide de vrijspraak”, stelt meester Mary. Over de manier waarop de informatie in het onderzoek verkregen is wou meester Mary ook iets kwijt, “De telefoontaps zijn illegaal verkregen”, zei hij.

Voor procureur-generaal was het allemaal niet duidelijk. “In heel het dossier hangt een verdorven sfeertje. In liefde en oorlog is alles toegelaten. Belmondo was zo zot als een jong veulen van haar. Tegen het einde besefte hij wel dat het jonge veulen niet in zijn wei bleef lopen. De kunstgreep hierbij was meneer Belmondo te laten geloven dat er een echte affectieve duurzame relatie was. Dit gezegd zijnde, ik vorder de vrijspraak op basis van twijfel”, zegt de procureur-generaal tijdens de behandeling op 9 mei.

Het hof volgde die lijn en gaf Gandolfi en haar ex-man Vanderwilt beiden de vrijspraak. Er hangt wel nog een andere straf boven het hoofd van de ex-Playmate. In het Brusselse hof van beroep riskeert ze 12 maanden cel met uitstel voor enkele faillissementsmisdrijven, misbruik van vennootschapsgoederen, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. Haar ex-man Vanderwilt riskeert een effectieve celstraf van 18 maanden.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maud hallett

  Schandalig gewoon, het was bewezen dat ze heeft opgelicht, waar gaat dat hier naartoe met al die showadvokaten

 • Donald Borremans

  Spijtig genoeg staan deze zaken zogezegd los van elkaar en worden apart behandeld zodat er uiteindelijk niks meer overblijft !

 • jean-marie séneque

  Lol. Dat Belmondo zich liet inpakken door Gandolfi is niet zo erg. Belmondo is nu niet bepaald een armoezaaier, dus die kan wel een centje missen. Maar die Gandolfi, dat is er me eentje zenne, en kennelijk is Mary er ook al van gecharmeerd, die madame, wel, die heeft een master degree in venten rond haar vingertje winden, en daar moet je dus niet mee rommelen want dat kost je bakken vol geld en hopen gedonder. We kennen er zo nog. Lol. Fait divers zeker ?

 • danny janssens

  Telefoontaps zijn dan misschien illegaal verkregen maar net daarom bewijs van feiten tot betrekking van het misbruik. En aangezien er nog veroordelingen zijn in hetzelfde genre hangt een vuil luchtje aan deze zaak. Men heeft geluk dat men Sven Mary aan hun kant heeft. Benieuwd wie haar deze kost heeft voorgeschoten.

 • guido vermeyen

  Ja Mari, die heeft weeral een "slachtoffer" verdedigd...