Drie jaar cel voor man die 2.5 kilogram heroïne in vijf maanden dealde

Archiefbeeld.
anp Archiefbeeld.
Een man die illegaal in ons land verblijft maar al een tijdje in Oostende woont, heeft 3 jaar cel en 2.400 euro boete gekregen omdat hij in amper vijf maanden tijd liefst 2,5 kilogram heroïne aan de man bracht.

De feiten kwamen op 18 oktober vorig jaar op een opvallende manier aan het licht. Daags voordien was er een brand geweest in het flatgebouw waar M.A. verbleef. Door de brand werd het gebouw verzegeld. Die dag echter zag een buurman hoe twee mannen plots de deur intrapten en het gebouw binnen gingen. Hij belde de politie en gaf hen een persoonsbeschrijving. Slechts M.A. kon nadien aangetroffen worden. Het bleek dat hij in het gebouw een zak met daarin 250 gram heroïne uit een fietstas in het gebouw had gehaald. De drugs zaten professioneel verpakt in kleinere zakjes. Uit tal van verklaringen bleek dat hij maar liefst 2,5 kilogram heroïne dealde in amper vijf maanden tijd. De procureur eiste een verbeurdverklaring van ongeveer 90.000 euro, maar de rechter herleidde dat naar 30.000 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.