Dierenasiel geschokt nadat 17-jarige Jack Russell gedumpt wordt in park

Hond asiel
Bart Boterman Hond asiel
Het dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust is onthutst over de vondst van een oude Jack Russel in het Maria Hendrikapark in Oostende, beter gekend als ’t Bosje. 

“Het hondje werd vrijdagmiddag aangetroffen door een wandelaar. Het dier zat vast in een kattenbench en was doelbewust achtergelaten tussen de struiken. Het dier is volgens de chip 17 jaar oud, maar de gegevens over de eigenaar kloppen niet meer. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn werkelijk geschokt over de vondst. Normaal gezien krijgen we in deze periode de ‘afgedankte kerstcadeaus’ binnen, maar dit is werkelijk ongezien wreed”, zegt Fabrice Goffin, voorzitter van het dierenasiel. 

Het dier werd onmiddellijk naar de dierenarts gebracht. “Buiten gehoor-, tand- en zichtproblemen verkeert de hond in een goede algemene toestand. Uiteraard zal het asiel voor de nodige verzorging zorgen en kijken we uit voor een nieuwe thuis”, besluit een verontwaardigde Fabrice Goffin. 
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nancy Clerinx

  Ik kan met niet voorstellen dat ik mijne jack nu 12 jaar geworden zou moeten afgeven. En dan lees je dit. Harteloze mensen. Wie niet met een dier om kan kan ook niet met mensen om. Ik zeg altijd zowel voor een dier als een kind bezint eer je begint. Arme jack dat hij daarom 17 moet zijn om nu in zijn toestand nog van eigenaar te moeten veranderen en op wat een gruwelijk wijze.... Dit snijd door merg en been.

 • Vera Schreuders

  Verschrikkelijk en dat na 17 jaar. Ik hoop dat hij gauw een lieve baas krijgt en nog een paar fijne jaren

 • Peggy Vanderwegen

  Smerige rotzakken van mensen , arme hond weer

 • MYRTHE PASS

  Het is tegenwoordig ook niet te doen wat men op 2dehands.be gratis aanbiedt. Als zijnde een grote kuis willen mensen ook af van hun honden (6 of negen maanden oud). Ik vraag mij af of die eigenaars niet beseften dat die pupjes groot worden en men er minstens 12 à 13 jaar voor moet zorgen. Er was een mooie Mechelse Herder bij met een blik van onschuld op de foto. Men zag aan het gezicht van het diertje dat hij een goedgeluimde trouwe metgezel is.

 • MYRTHE PASS

  Na 17 jaar hadden zijn eigenaars nog steeds geen liefde voor hun huisdier. Indien de hond in de kattenbench niet gevonden werd tussen de struiken, was hij van ondervoeding om gekomen. Aan de ogen van het diertje is te zien dat het in een een vergevorderd stadium van cataract bevindt en het hondje waarschijnlijk blind is. Ik wens het hondje nog een mooie toekomst toe.