Deze winter opnieuw te spotten: indrukwekkende lichttunnel

Nog even en u kan weer onder deze felle lichtjes doorlopen.
Foto RV Nog even en u kan weer onder deze felle lichtjes doorlopen.
Toerisme Oostende bouwt verder op het succes van 'Winter in Oostende'. Vanaf 30 november tot en met 6 januari 2019 wordt de lichttunnel opnieuw in de Adolf Buylstraat geïnstalleerd.

De 232.500 lichtjes van vorig jaar worden aangevuld met 85 verlichte sterren en manen. De tunnel, 188 meter lang, lokte vorig jaar zowat 8.000 kijklustigen en in totaal 900.000 passanten. Dagelijks zijn er shows om 16.45, 17.45, 18.45 en 19.45 uur. Dj Yamo zorgt tegelijk voor muziek. De schaatspiste in het Leopoldpark wordt comfortaler voor bezoekers. "Er komen houten wandelpaden op graszones en we perken de muziek in voor de omwonenden - van 10 tot 22 uur", zegt burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a). Het stadscentrum wordt verder betrokken bij 'Winter in Oostende'.

Cadeaupapier

Bij ruim tachtig handelaars worden kerstinkopen in het unieke Oostendse cadeaupapier ingepakt. In het Feest- en Cultuurpaleis kunnen cadeaus ook gratis ingepakt worden. Vorig jaar werd op die manier maar liefst veertien kilometer aan cadeaupapier gebruikt. Op vrijdag 14 december komt er een laatavondshopping in het centrum. "Algemeen kunnen we stellen dat 'Winter in Oostende' vorig jaar een groot succes was. We zetten daarom in op continuïteit, maar zorgen toch voor vernieuwing. Ons concept werd alvast genomineerd voor de driejaarlijkste West-Vlaamse Toerismeprijzen van Westtoer. De uitreiking is op 25 september", besluit Vande Lanotte.


(TVA)