Delphine Boël laat heisa achterwege met workshop voor mindervaliden in Oostende

Benny Proot
Kunstenares Delphine Boël (50) vond vrijdagavond de tijd om een kunstworkshop te geven voor mensen met een beperking. Boël was haar rustige maar gefocuste zelf, weg van alle aandacht rond het vonnis over de verplichte DNA-afname van haar vermeende biologische vader koning Albert II. Ze werd voor de tweede keer uitgenodigd door mu-zee-um vzw, die met LABO DE LUX creatieve workshops voor mentaal gehandicapten organiseert.

“Toen ze mij een tweede keer vroegen, twijfelde ik niet. De ontvangst was erg hartelijk. De mensen hier zijn zo eerlijk en liefdevol. Ze benaderen je zonder vooroordelen”, reageert Boël. In haar typische abstracte stijl werd het een schilderij van 20 vierkante meter, betekend en beschilderd met letters en symbolen door de deelnemers.

“Mijn kunst is vaak geïnspireerd door problemen in het leven. Het schilderij is opgebouwd uit beginletters van woorden die de mensen boos maken. Een iemand tekende bijvoorbeeld een A van afscheid”, aldus Boël. Een medewerker van mu-zee-um moest wel tolk spelen voor de instructies, want Boël praatte in het Engels.

Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeannine Huwaert

    Proficiat Delphine , jij bent een schat van een vrouw!!!! Ik hoop voor u dat alles vlug opgelost word met Koning Albert, dat is toch niet moeilijk zo een pracht dochter niet aanvaarden!!!! Sire aub ik ben mijn dochter verloren toen ze 16 jaar was!!! En u krijgt er zo een schat bij!!!! Vergeet geld en pracht, en Sire heb je eens ruzie met de koningin, wel zeg haar dat ze naar haar eigen moet kijken!!!! En wees jij fair!!!! Alle Belgen gaan fier op u zijn!!!! Ga er voor!!!!!

  • Ludwig Vanden Boer

    Heel fijn dat ze eens iets doet voor de minderbedeelden onder ons, als ze nu ook nog eens enkele jaren echt gaat werken om den brode wordt het misschien nog iets.

  • Gaétane Van Elverdinghe

    In Jezus Christus zijn naam bidden we voor gerechtigheid ♥️Amen.