Bouw nieuwe fietsenstalling start maandag

TEGEN VOLGENDE ZOMER IS ER PLAATS VOOR 1.400 EXTRA FIETSEN

De fietsenstalling op het huidige stationsplein.
Benny Proot De fietsenstalling op het huidige stationsplein.
Het stationsproject in Oostende is ondertussen al enkele jaren bezig, maar na de opening van het parkeergebouw wordt maandag gestart met de bouw van de ondergrondse fietsenstalling. Er zal plaats zijn voor 1400 fietsen. Tegen eind augustus 2018 zou het in gebruik moeten gaan.

Sinds 2012 wordt er volop gewerkt aan de vernieuwing van het station Oostende. Daarbij wordt ondermeer gewerkt om het comfort van de reizigers te verhogen. "Momenteel zijn de werkzaamheden bezig voor de vernieuwing van het laatste perron met overkapping zodat in de zomer van 2018 het vernieuwde station zal klaar zijn. De volgende fase van de werken kan nu ook van start gaan. De ondergrondse fietsenstalling komt onder het stationsplein van Oostende. De tijdelijke fietsenstalling op het stationsplein wordt voor de werkzaamheden van de nieuwe fietsenstalling op 4 september herschikt. Zo wordt het eerste deel van de fietsrekken verplaatst. Het aantal fietsplaatsen wijzigt weliswaar niet. De reizigersstromen in en rond het station Oostende worden vanaf midden september ook gewijzigd. Er komt aangepaste signalisatie om de treinreizigers naar het juiste perron te begeleiden", vertelt woordvoerder Geert Dierckx.

Toekomstbeeld van de ondergrondse fietsenstalling.
rv Toekomstbeeld van de ondergrondse fietsenstalling.

Lift

NMBS investeert 5,3 miljoen euro in de nieuwe ondergrondse fietsenstalling.


In totaal gaat om een investering van 150,6 miljoen euro om het station en de omgeving te vernieuwen. De stad Oostende, de NMBS, Infrabel en De Lijn investeren samen.


Eerder werd al het parkeergebouw geopend en de vernieuwde stationshal. Reizigers kunnen voortaan vanuit het de parking rechtstreeks naar de perrons via een lift of een trap. Als laatste moet onder het parkeergebouw vanaf 2018 het nieuwe tramstation van De Lijn komen. Het station Oostende is het belangrijkste kuststation. In juli en augustus 2017 reisden meer dan 1,1 miljoen reizigers met de trein van en naar Oostende. NMBS zette tijdens de zomermaanden en met mooi weer ook extra treinen in van en naar de kust.

10 minuten sneller

De NMBS meldt ondertussen dat het nieuwe vervoersplan vanaf 10 december 2017 het treinaanbod zal veranderen. Reizigers vanuit Oostende kunnen 10 minuten sneller reizen naar Roeselare en Kortrijk.