Bestuurder ramt verlichtingspaal, weigert ademtest en bloedproef

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Ringlaan en de Zandvoordestraat. De bestuurder had een bocht verkeerd ingeschat.
HON Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Ringlaan en de Zandvoordestraat. De bestuurder had een bocht verkeerd ingeschat.
Een 27-jarige bestuurder veroorzaakte zondagavond rond 18.30 uur een ravage op het kruispunt van de Zandvoordestraat en de Ringlaan in Oostende. De man schatte een bocht verkeerd in en reed tegen een verlichtingspaal. 

De paal viel om en kwam dwars over het fietspad te liggen, terwijl de zwaar gehavende auto geparkeerd stond op de middenberm. Er vielen geen gewonden maar er was wel heel wat verkeershinder doordat de brandweer ter plaatse moest komen om de paal te verwijderen.

De wagen werd getakeld en de bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau omdat hij weigerde een ademtest af te leggen. Volgens de politie van Oostende weigerde hij nadien ook een bloedproef, dus werd zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. De man zal het wellicht later mogen uitleggen voor de politierechter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.