Begrotingszitting in Oostende nog nooit zo snel afgerond

Jean Vandecasteele in gesprek met Wouter De Vriendt.
LBB Jean Vandecasteele in gesprek met Wouter De Vriendt.
De gemeenteraad in Oostende heeft zich zaterdagmorgen geborgen over het budget voor 2019. Normaal duurt zo’n zitting uren, maar door de nakende wissel van de macht is de zitting nog nooit zo vlot verlopen. 

Normaal duurt een zitting uren door de tussenkomsten van de oppositie over het beleid. Groen en N-VA vroegen op enkele punten wel de stemming en onthielden zich dan. Daarnaast zorgde vooral een technisch probleem ervoor dat de zitting nog meer dan een halfuur duurde en daar kon Jean Vandecasteele op zijn laatste gemeenteraad hartelijk om lachen. Björn Anseeuw plaatste al een extra punt op de agenda om de nieuwe statuten van de Oostendse haven goed te keuren, waardoor de haven van Oostende vanaf 1 februari wordt omgevormd tot een nv van publiek recht. “Deze omvorming is nodig om onze haven voor te bereiden op een mooie, maar ook uitdagende toekomst. De haven heeft nood aan meer expertise en dus meer ondernemers in de raad van bestuur, extra investeringen en nieuwe samenwerkingsverbanden met andere bedrijven. We moeten met onze haven ook sneller kunnen inspelen op nieuwe evoluties in een concurrentiële markt om zo voor nieuwe Oostendse jobs te zorgen”, zegt Björn Anseeuw. Het voorstel werd goedgekeurd door de meerderheid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.