Als ruwbouw crematorium klaar is, wordt ook Grintweg heraangelegd

De Grintweg verbindt Oostende met deelgemeente Zandvoorde.
Benny Proot De Grintweg verbindt Oostende met deelgemeente Zandvoorde.
Het fietspad en de Grintweg aan de rand van het stadsrandbos en het crematorium worden (her)aangelegd zodra de ruwbouwwerken van het nieuwe crematorium voltooid zijn. 

Voor de aanleg van het fietspad moeten geen bijkomende bomen meer worden gerooid, zo laat de stad weten. “Ook de wegenis van de Grintweg wordt vernieuwd naar aanleiding van de bouw van het crematorium. Er wordt met De Lijn gesproken om hier een busverbinding te voorzien.” De stedenbouwkundige vergunning voor het fietspad is er. Alle werken voor het aanleggen van de nutsleidingen zijn uitgevoerd, de boscompensatie werd al betaald, luidt het. De aanleg van het fietspad en wegenis zullen starten zodra de ruwbouwwerken van het crematorium voltooid zijn, vermoedelijk in het najaar. De kostprijs bedraagt zo’n 1,8 miljoen euro, de prijs van een fietstunnel door de berm van de Groene 62 niet meegerekend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.